EUROLYGA 2023

Dviračių treko grožiui atskleisti – keturios UCI Čempionų lygos rungtys

Nepelnytai mažai populiari sporto šaka, kurios rungtys įtraukia ir nepalieka abejingų – naujo formato Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) Čempionų lygos varžybos ketina atskleisti visą dviračių treko potencialą. Vienas iš šešių elitinių dviračio treko varžybų su šou elementais etapų lapkričio 27 d. įvyks Panevėžyje, kur keturiose rungtyse greičiausi pasaulio treko dviratininkai, tarp kurių ir Simona Krupeckaitė, varžysis dėl nugalėtojų titulo ir pusės milijono prizinio fondo.

Žiūrovai galės mėgautis didžiuliu greičiu ir specialiaisiais efektais.<br>UIC nuotr.
Žiūrovai galės mėgautis didžiuliu greičiu ir specialiaisiais efektais.<br>UIC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 9:36 AM

UCI Čempionų lygos rengėjai paruošė trumpą renginio programą ir atrinko patraukliausias žiūrovų akiai rungtis: keiriną ir sprintą, eliminavimą ir skrečą. Žiūrovai galės mėgautis didžiuliu greičiu ir specialiaisiais efektais, o dėl įskaitinių taškų kiekviename etape kovojančių dviratininkų lauks iššūkių kupini mėnesiai penkiuose Europos miestuose, tarp kurių atsidūrė ir vienintelį treką Baltijos šalyje turinti „Cido“ arena. Kiekvienoje rungtyje dalyvaus po 18-ika stipriausių sportininkų, o Panevėžyje lapkričio mėnesį galėsime išvysime pasaulio ir ką tik apdovanotus olimpinius čempionus.

Sprinto rungtis S. Krupeckaitei atnešė ne vieną apdovanojimą

Be kerino, kurio metu dviratininkai seka pagal moderatorių ir paskui pradeda kovą dėl pirmos vietos, sprinto rungtis žada didelę intrigą tiek moterų, tiek vyrų pogrupiuose. UCI dviračių treko Čempionų lygos sprinto rungtyje į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuos po tris ratus, šeši geriausi pateks į pusfinalį, po kurio du geriausi kausis finale. Sprinto rungtis visada buvo viena iš sėkmingiausių Lietuvos dviračių treko žvaigždei S. Krupeckaitei. Šiemet rekordinėje penktojoje Tokijo olimpiadoje jai nepavyko pasižymėti individualioje sprinto rungtyje, tačiau kartu su M. Marozaite komandinio sprinto rungtyje lietuvė užėmė itin aukštą penktą vietą. S. Krupeckaitė sprinto rungtyje keturiose olimpinėse žaidynėse yra patekusi tarp aštuonių geriausių sportininkių. 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse ji finišavo aštunta, 2004 m. Atėnuose ir 2016 m. Rio de Žaneire – septinta, o geriausiai pasirodė 2012 m. Londono olimpiadoje, kai finišo liniją kirto penkta. Šioje rungtyje panevėžietė ne kartą lipo ant Europos ir pasaulio čempionatų pakylos.

Tuo metu Japonijoje sprinto rungtis atnešė nemažai staigmenų. Olimpinis auksas buvo prognozuojamas 2020 m. sezono lyderei vokietei Emmai Hinze, kuri yra viena iš UCI Čempionų lygos ambasadorių. Visgi 23 m. atletė, kuri praėjusiais metais pasaulio čempionate keirino, sprinto ir komandinio sprinto rungtyse susižėrė aukščiausius apdovanojimus, liko tik ketvirta. Auksu pasipuošė kanadietė Kelsey Mitchell, finale įveikusi ukrainietę Oleną Starikovą. E. Hinze tikrai turės ką įrodyti UCI Čempionų lygoje, todėl žiūrovų lauks daug žadanti kova treke.

Vyrų sprinte dominavimą įrodė olandai: Harrie Lavreysen, kuris nuo praėjusių metų neužleidžia lyderio pozicijos, olimpiniame individualaus sprinto finale įveikė tautietį Jeffrey Hooglandą, o vėliau dviratininkai kartu tapo čempionais vyrų komandinėje sprinto rungtyje, kurioje pasiekė rungties olimpinį rekordą. H. Lavreysen pernai buvo nepralenkiamas greičio rungtyse (sprinte ir keirine). 24 m. olandas, kuris yra viena iš didžiausių UCI Čempionų lygos žvaigždžių ir ambasadorių, jau dabar turi šešis pasaulio čempionų titulus ir neabejotinai bus vienas UCI Čempionų lygos favoritų.

Ištvermės kategorijoje sportininkai varžysis eliminavimo ir skrečo rungtyse, kurios turėtų itin patikti žiūrovams. Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuos vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate bus pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai liks vienas nugalėtojas. Skrečas – tai grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuos 20 ratų, o laimės pirmasis kirtęs finišo liniją. Kiekvienoje iš šių rungčių sportininkai rinks įskaitinius taškus, o nugalėtojai paaiškės paskutiniame etape Tel Avive, kur jiems bus įteikta įspūdinga UCI Čempionų lygos taurė ir piniginiai apdovanojimai.

Be intriguojančių rungčių, kuriuose važiuos ir vyrai, ir moterys, UCI Čempionų lyga žiūrovus arenose ir prie televizijos ekranų bandys pavergti specialiaisiais vaizdo ir garso efektais, interaktyviai pateikta rungtynių statistika didžiuliuose ekranuose bei kitais naujausiais technologiniais sprendimais, kuriuos lapkričio 27 d. bus galima išvysti Panevėžio „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.