EUROLYGA 2023

„Tvarkome su čempionais“ – treniruotės ir gamtos tausojimas su geriausiais šalies sportininkais

Geriausius šalies atletus vienijančios Nacionalinės sportininkų asociacijos organizuotos bendros treniruotės jungia aukštesnę pavarą – pirmadienį startuos naujas projektas „Tvarkome su čempionais“. Pirmame renginyje atletai kviečia sporto ir švaros mėgėjus kitą dieną po Vilniaus maratono bėgant ne tik surinkti atokesnėse trasos vietose nugulusias šiukšles, bet ir diskutuoti, kaip svarbu visai šalies sporto bendruomenei kartu spręsti aplinkosaugines ir tvarumo problemas.

 „Tvarkome su čempionais“ – treniruotės ir gamtos tausojimas su geriausiais šalies sportininkais.<br> Organizatorių nuotr.
 „Tvarkome su čempionais“ – treniruotės ir gamtos tausojimas su geriausiais šalies sportininkais.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 1:17 PM

„Džiaugiuosi, kad Nacionalinė sportininkų asociacija nuo šiol taip pat prisidės prie aplinkos taršos problemų sprendimo. Kiekviena akcija, kuri organizuojama tvarkyti aplinkai yra sveikintina. Olimpiečiai, tarp jų ir aš, dėl laiko stokos pastaruoju metu retai galėjo dalyvauti renginiuose, tačiau dabar pažadu rasti laiko ir jungtis į puikių sportininkų gretas ir padėti ne tik sutvarkyti Vilniaus gatves, bet ir įrodyti, kad sportininkai irgi yra socialiai atsakingi. Šiuo projektu parodysime gerą pavyzdį visuomenei, o, svarbiausia, jaunimui, kuris taip pat turės galimybę susipažinti su atletais“, – sako Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis, irkluotojas Dovydas Nemeravičius.

Pirmame renginyje dalyvaus ir daugiau olimpiečių – Viktorija Andrulytė, Brigita Virbalytė, Martynas Džiaugys, taip pat kiti žymūs šalies sporto veidai. Pasak Europos čempionės, penkiakovininkės Ievos Serapinaitės, projekto tikslas ne tik skatinti fizinį aktyvumą, organizuojant bendras treniruotes su olimpiečiais netipinėse erdvėse gamtoje, bet ir atkreipti dėmesį į aplinkos taršos problemą: „ Džiaugiuosi, kad esu „Tvarkome su čempionais“ projekto dalimi. Tikiuosi, kad mūsų iniciatyva paskatins sportuojančius žmones labiau atkreipti dėmesį į gamtai daromą žalą treniruočių ar net varžybų metu“.

Baigiamasis „Tvarkome su čempionais“ projekto renginys numatomas spalį. Taip pat yra kuriamas tvarumo memorandumas ir bus siekiama, kad jį pasirašytų sporto federacijos, varžybų organizatoriai ir rėmėjai.

„Tvarkome su čempionais“ projektas laimėjo pirmą vietą „LTEAM Start Up Goes Green“ programoje. Ją vykdo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos olimpinis fondas (LOF).

„Tvarkome su čempionais“:

Startas: 2019-09-13 d. 18 val.

Vieta: Paminklas Karaliui Mindaugui (Arsenalo g. 1).

Trasa: „Danske Bank Vilniaus maratono“ 21 km distancija, kuri bus padalinta į dvi atkarpas.

Bėgamas atstumas kiekvienam dalyviui: ~10 km.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.