EUROLYGA 2023

Prezidentas G. Nausėda: neįgaliųjų ir sveikųjų sportininkų premijų skirtumas yra diskriminacinis

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Tokijo paralimpinių žaidynių medalių laimėtojais. Daugiausia dėmesio susitikime skirta lygybės ir nediskriminavimo užtikrinimui negalią turinčių sportininkų atžvilgiu.

G.Nausėda ir E.Matakas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
G.Nausėda ir E.Matakas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Matakas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 3:27 PM, atnaujinta Sep 10, 2021, 3:28 PM

Susitikime su Tokijo paralimpinių žaidynių prizininkais Prezidentas pasveikino šalies sportininkus su laimėjimais ir padėkojo už atkaklumą bei Lietuvai suteiktą pergalės džiaugsmą. Susitikime taip pat aptartas diskriminacijos negalią turinčių sportininkų atžvilgiu klausimas.

„Dabartinis reguliavimas – Sporto įstatymas ir premijas nustatantis Vyriausybės nutarimas, kuomet negalią turintys sportininkai už aukščiausio lygio pasiekimus gauna mažesnio dydžio premijas, yra diskriminacinis, neatitinkantis demokratiškos visuomenės principų ir nešiuolaikiškas“, – susitikime sakė Prezidentas.

Šalies vadovas tikisi, kad Vyriausybė tinkamai įvertins mūsų paralimpiečių pasiekimus Tokijo paralimpinėse žaidynėse. Ateityje šalies vadovas taip pat palaiko siekį suvienodinti sportininkų stipendijas, tai padaryti leistų Seime jau registruotos Sporto įstatymo pataisos.

Prezidento teigimu, lygybės ir nediskriminavimo negalios atžvilgiu principai turi atsispindėti ne tik suvienodinant stipendijas, bet ir sportininkų premijų bei rentų klausimu. Todėl šalies vadovas imasi iniciatyvos ir greitu metu teiks Sporto įstatymo pakeitimus Seimui. Pakeitimai suvienodintų valstybės skatinamąsias priemones visiems aukšto meistriškumo sporto laimėjimus gavusiems sportininkams, nepriklausomai nuo jų turimos negalios.

Susitikime su Prezidentu dalyvavo Tokijo olimpinių žaidynių prizininkai – Osvaldas Bareikis, Edgaras Matakas ir golbolo rinktinės nariai su komandos kapitonu Mariumi Ziboliu, jų lydintys asmenys, treneriai, Lietuvos paralimpinio komiteto ir Lietuvos aklųjų sporto federacijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.