EUROLYGA 2023

Įspūdingame ekstremaliame bėgime Kazlų Rūdoje triumfavo olandas ir lietuvė Dalyvavo dainininkas V. Baumila

Šeštadienį Kazlų Rūdoje praūžė „OCR Lithuania“ organizuotas vienas didžiausių ekstremalių bėgimų Lietuvoje. Žmonių energija, pasiaukojimas, drąsa ir kovingumas liejosi per kraštus, o teigiamos emocijos išdavė tai, kad šis sportas atranda savo vietą Lietuvoje.

 Įspūdingame ekstremaliame bėgime Kazlų Rūdoje triumfavo olandas ir lietuvė.<br> S. Ivanauskaitės nuotr.
 Įspūdingame ekstremaliame bėgime Kazlų Rūdoje triumfavo olandas ir lietuvė.<br> S. Ivanauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 2:44 PM

Antrą kartą Kazlų Rūdoje surengtas bėgimas su kliūtimis šiemet kvietė visus atvykti su šeimomis ir keli šimtai dalyvių galėjo išbandyti sau tinkančią trasą.

Profesionalų ir didžiausiems iššūkiams pasirengusių sportininkų laukė 10 km trasa su net 31 kliūčių ruožu.

Tiesiog įspūdingai varžybose pasirodė olandas Frankas Van Lieshoutas („Sportive Locals“). Jis varžovams nepaliko jokių vilčių ir finišavo per 53 min. 58,2 sek. Antrąją vietą užėmęs Artūras Pulša nugalėtojui pralaimėjo daugiau nei 6 min. (1:00.13,5).

Trečiąją vietą užėmė Rytis Janulaitis („Bėgimo klubas“, 1:08.25,3).

19-ą vietą šiose varžybose užėmė žinomas Lietuvos atlikėjas Vaidotas Baumila.

Tarp moterų nugalėjo 12-ą rezultatą bendroje įskaitoje pasiekusi Ieva Želvytė – 1 val. 37 min. 16,4 sek.

I. Želvytė prisipažino, kad su ekstremaliu bėgimu susidraugavo dar būdama 16-os metų, kai mama sutiko ją nuvežti į bėgimo su kliūtimis varžybas. Dabar ji kasmet stengiasi sudalyvauti kuo daugiau ekstremalių bėgimų.

„Ekstremalaus bėgimo pliusas tas, kad čia visiškai nėra rutinos ir vienodų trasų. Skirtingas trasų reljefas bei organizatorių parengtos kliūtys viskam suteikia „nuotykio“ skonį ir visada būna labai smagu bėgti. Be to, toks bėgimas reikalauja ne tik jėgos bei ištvermės, bet dažnai priverčia ir pasukti galvą. Man kai kurios kliūtys yra kaip aštraus mąstymo reikalaujantys uždaviniai – kurio kybio siekti ir kaip pasukti savo kūną, kad įveiktum vienokią ar kitokią techninę kliūtį. Būna labai įdomu“, – mintimis dalinosi I. Želvytė.

Sportininkė, jau turinti ir nemažai tarptautinių varžybų patirties, liko sužavėta varžybų Kazlų Rūdoje organizavimu.

„Kazlų Rūdoje bėgau ir pernai, ir šiemet. Tikrai labai patiko. Šiemet organizatoriai buvo ypatingai pasiruošę. Parengė tokių techninių kliūčių, kuriose ne vienas paliko savo apyrankę ir buvo diskvalifikuotas, nes nesugebėjo įveikti kliūties, – kalbėjo I. Želvytė. – Labiausiai šiurpuliukai ėjo dėl „Monkey bar“ kliūties ir kai peršokau visus skersinius, net kvyktelėjau iš laimės. Manau, kad šios kliūties bijojau todėl, nes prieš porą metų teko startuoti tokio tipo renginyje Kopenhagoje (Danija). Buvo Europos čempionatas ir man pavyko gauti vietą jame bei sustartuoti, tačiau savo apyrankę tuomet nusikirpau būtent ant „Monkey bar“ kliūties.“

Ir iš tiesų, įveikti visą 10 km trasą be nuostolių Kazlų Rūdoje buvo nelengva užduotis. Tą sugebėjo mažiau nei pusę dalyvių. Iš 99 startavusių klasifikuoti tik 44. Tarp moterų antrąją vietą užėmė Brigita Kokankaitė.

„Didžiosios taurės“ įskaitoje nugalėjo Modestas Auglys, aplenkęs Deimantę Vaitkienę ir Vladimerą Iljiną. „Iššūkio“ taurėje prizininkais tapo Artiomas Slotinas, Ričardas Kvedaravičius bei Renaldas Bugys.

Didelio dėmesio susilaukė ir vaikų 1,5 km bėgimas, kuriame jaunieji sportininkai energingai ir smagiai įveikė keletą kliūčių.

„Noriu padėkoti visiems, padėjusiems organizuoti šį renginį. Didelis ačiū partneriams ir, žinoma, dalyviams. Renginys tikrai pavyko ir įvykdėme tai, ką buvome suplanavę. Turėjome europinio lygio renginį. Manau, kad varžybų kartelę pakėlėme aukštai, o tai ir buvo mūsų tikslas“, – sakė Lietuvos ekstremalaus bėgimo asociacijos („OCR Lithuania“) vadovas Renaldas Bugys.

Visą dieną gražiuose Kazlų Rūdos miškuose vyko muzikinė programa, dalyviai buvo vaišinami ispaniška paelja.

Ekstremalaus bėgimo varžybos „OCR Lietuva. Kazlų Rūda“ bendrai finansuojamos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.