EUROLYGA 2023

Naujas Ž. Gališanskio karjeros iššūkis: pakrančių irklavimas

„Apie šią rungtį žinojau jau seniai, tačiau Lietuvoje neturėjome tam tinkamų valčių, – sakė naują karjeros lapą verčiantis irkluotojas Žygimantas Gališanskis. – Šiais metais Lietuvos irklavimo federacija įsigijo dvi vienvietes valtis, tad galima rengtis varžyboms ir startuoti“.

 Naujas Ž. Gališanskio karjeros iššūkis: pakrančių irklavimas.<br> Federacijos nuotr.
 Naujas Ž. Gališanskio karjeros iššūkis: pakrančių irklavimas.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-13 13:40

Daugkartinis šalies čempionas atsakingai rengiasi spalio 1-3 dienomis Portugalijoje vyksiančiam pasaulio pakrančių irklavimo čempionatui.

„Lietuvoje – tai naujas dalykas, niekas dar nėra irklavęs tokiomis valtimis, nelabai yra ir žinančių, kaip teisingai jas reikia sureguliuoti, – nusišypsojo irkluotojas. – Į naują valtį sėdau iškart po Lietuvos pirmenybių. Kadangi pasaulio irklavimo čempionatas buvo atšauktas, manau, tai puiki proga išbandyti jėgas kitokioje rungtyje“.

Pakrančių irklavimo varžybos vyksta ne trasoje, kaip įprasta, o atviroje jūroje irkluojant aplink vandenyje iškeltus plūdurus. „Todėl reikia išmokti greitai apsisukti, keisti kryptį, orientuotis plačiuose vandenyse, – pasakojo irkluotojas. – Pakrančių irklavimo valtis yra bemaž 3 kartus platesnė, dvigubai sunkesnė ir trumpesnė lyginant su mums įprastomis valtimis. Joje taip pat yra atviras galas, per kurį išbėga į valties vidų patekęs vanduo“.

Pasak sportininko, dabartinė treniruočių programa yra papildyta atkarpomis su staigiais apsisukimais bei ilgesnėmis distancijomis su posūkiais. „Čia, žinoma, reikia ir bangų, – nusijuokė irkluotojas. – Tad stengiuosi irkluoti tose vietose, kur vėjas ir bangos yra didžiausi. Aišku, ne visada tas vėjas Trakuose būna“.

Paklaustas apie tikslus pasaulio pirmenybėse Ž.Gališanskis atviras: „Ilgoje distancijoje tikiuosi patekti į finalą, o sprinto distancijoje tikiuosi neišvirsti iš valties“.

„Būsiu pirmasis lietuvis, dalyvausiantis tokiose varžybose, – pridūrė irkluotojas. – Tikiuosi, kitais metais pamatysime daugiau lietuviškų įgulų, nes čia yra ir įvairių rungčių, pavyzdžiui, mišri dvivietė, ko įprastai akademiniame irklavime nematome“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.