EUROLYGA 2023

Smūgis baidarių ir kanojų rinktinei – net trys nariai susirgo COVID-19 ir nevyks į čempionatą

Lietuvos baidarių ir kanojų rinktinė šiemet turėjo begalę iššūkių – keitėsi ar buvo išbrauktos iki tol buvusios olimpinės distancijos, didžioji dalis Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų nesugebėjo prasimušti į Tokijo žaidynes. Lietuvos atstovai tikėjosi atsigriebti per nuo ketvirtadienio startuosiančių planetos pirmenybių, tačiau net trys atstovai į jas nevyks. Kaip aiškėja, COVID-19 prieš turnyrą susirgo kanojininkai Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas ir nacionalinės ekipos treneris, federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>lrytas.lt nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>lrytas.lt nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>G.Šiupario nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>G.Šiupario nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>G.Šiupario nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas susirgo COVID-19.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 11:18 AM, atnaujinta Sep 14, 2021, 3:53 PM

Irkluotojų pora 2016-siais Rio de Žaneire pasidabino bronzos medaliais.

Sužinojęs, kad susirgo, E. Ramanauskas parašė savo feisbuko paskyroje: „Kai metų sunkus darbas, nusibraukia per kelias akimirkas ir tu negali pakeisti nieko. O darbo, pastangų, pasiaukojimų, gerų/blogų emocijų, buvo per akis. Kaip visada ypač sunku šeimai, nes eilinė vasara buvo parduota, sąskaita gero laiko kažkur atostogaujant.

Šis pasaulio čempionas tūrėjo būti mums kaip išsigelbėjimas, likus be olimpinių žaidynių. Laukėm, tikėjom ir buvom pilni pykčio nuversti kalnus.

Tačiau aš su Aurimu ir Romu liekam namie, covid-19 „perdūrė“ ir mus. Kaip bebūtų apmaudu, bet gyvenimas neprognozuojamas, ypač šiuo laikotarpiu. Linkiu savo komandai papildomo spyrio, jūs galit, o mes laikom kumščius iš namų“.

Dar vienas sportininkas Aurimas Lankas patikino, kad būtina saugotis ir skiepytis nuo COVID-19.

„Žmogus planuoji, treniruojiesi, alini kasdien organizmą ruošiesi svarbiausiam sezono startui, bet nutinka GYVENIMAS, o tiksliau covid-19. Man ir always partner in crime Edvinas, – rašo socialiniame tinkle A.Lankas. – Ir taip, buvau pasiskiepijęs dar vasario-kovo mėnesiais.

Deja, dėl dalies visuomenės nenoro patikėti, kad ši liga tikrai klastinga ir veikia mus visus tiek, fiziškai tiek psichologiškai, likusieji turi atsisakyti savo gyvenimo svajonių. Todėl dar kartą prašau suprasti – liga egzistuoja ir ji yra pavojinga.

Visuotinė vakcinacija vienintelis būdas mums visiems grįžti į normalų gyvenimą, siekti svajonių, leisti vaikus į mokyklą. Būkite sveiki, saugokite save ir savo artimus“.

A. Lankas ir E. Ramanauskas keturvietėje baidarėje kartu su Ignu Navakausku ir Simonu Maldoniu turėjo startuoti olimpinėje 500 metrų distancijoje. Neaišku, kas pakeis šiuos sportininkus valtyje.

Ši keturvietė siekė iškovoti kelialapį į Tokijo olimpiadą, tačiau to padaryti nepavyko.

Pasaulio baidarių ir kanojų čempionatas vyks rugsėjo 16-19 dienomis Danijos sostinėje Kopenhagoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.