EUROLYGA 2023

Pasaulio taurės turnyre – bronzinis lietuvių debiutas

Lietuvos mišrių kovos menų federacijos sportininkai sėkmingai pasirodė Pasaulio taurės MMA pirmenybėse Prahoje. Du iš trijų Čekijos sostinėje startavusių lietuvių pasipuošė bronzos medaliais.

 Pasaulio taurės turnyre – bronzinis lietuvių debiutas.<br> Federacijos nuotr.
 Pasaulio taurės turnyre – bronzinis lietuvių debiutas.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-17 14:12

Lietuvos MMA federacijos sportininkams debiutą Pasaulio taurės turnyre primins ne tik mėlynės ir gautos meistriškumo pamokos. Pirmą sykį tokio rango varžybose startavę mūsų šalies atstovai įrodė, kad ir patys yra verti pagarbos.

Kaunietis Mykolas Korsakovas (sporto klubas „ Fighter house“, treneriai Donatas Uktveris ir Matas Stebuliauskas) svorio kategorijoje iki 70 kg užėmė 3-ąją vietą iš 16 dalyvių. Jo pėdomis pasekė Lijana Lipinskaitė (sporto klubas „Pantera“, treneris Mindaugas Smirnovas), analogišką rezultatą užfiksavusi moterų svorio kategorijoje iki 61 kg. Trečiasis rinktinės narys Kostantinas Mokšinas atrankinėse kovose teisėjų sprendimu patyrė pralaimėjimus į pusfinalį nepateko.

„Pasaulio taurės turnyras – vienas svarbiausių startų mišrių kovos menų mėgėjų varžybų kalendoriuje. Todėl jame planavome išmėginti jėgas dar pernai. Tiesa, tąsyk varžybos buvo atšauktos dėl pandemijos. Šiemet taip pat buvo sunkumų dėl nuvykimo ir dalyvavimo, bet džiaugiamės pasinaudoję istoriniu šansu ir parodę garbingus rezultatus“, – kalbėjo iš varžybų grįžęs LMMAF prezidentas Mindaugas Smirnovas.

Nepaisant apribojimų, turnyro Čekijoje dalyvių geografija buvo itin plati. Gausias delegacijas atsiuntė ne tik daugelio Europos šalių federacijos, bet ir Saudo Arabija, Jordanas, Bahreinas bei kitos tolimos valstybės.

„Smagu, kad, susidūrę su tokia didele konkurencija ir kovos menų mokyklų įvairove, mūsiškiai nesutriko ir įrodė, kad yra verti būti tarp geriausiųjų. Jiems tai tapo didžiule paskata tobulėti ir ateityje siekti dar didesnių aukštumų“, – teigė M. Smirnovas.

Prieš šias varžybas Bulgarijoje vyko MMA jaunimo pasaulio čempionatas. Sofijoje jėgas išbandė per 300 dalyvių iš 23 šalių. Bendroje rezultatų lentelėje pirmąją vietą užėmė net 52 medalius pelniusi Ukraina. Antrojoje vietoje – Rusija, iš viso surinkusi 43. Trečioje vietoje liko JAV su 17 medalių.

Čempionate dalyvavo ir jaunieji Lietuvos MMA sportininkai. Michailas Jakšys (sporto klubas „Pankratos“, treneris Konstantinas Mokšinas, Vilnius) amžiaus grupėje iki 14 metų bei svorio kategorijoje iki 44 kg pergalių nepasiekė, nors priešininkams nusileido tik minimaliu skirtumu.

Kajus Pažereckas (sporto klubas „Pantera“, treneris M. Smirnovas) grupėje iki 14 metų ir iki 48 kg įveikė bendraamžį iš Rusijos, bet neprilygo amerikiečiui ir ukrainiečiui. Pogrupyje jis liko trečias ir į finalą nepateko. Grupėje iki 16 metų ir iki 57 kg Lietuvai atstovavo Matas Barkauskas (sporto klubas „Taurris“, treneris Saulius Bučius, Tauragė), nusileidęs visose trijose kovose.

Šiais startais lietuviams sezonas nesibaigs. Lapkričio pabaigoje jų dar laukia Lietuvos čempionatas, o prieš tai bus surengti du turnyrai: rugsėjo 25 d. Šiauliuose „Open SunCity MMA Tournament“ ir spalio 23 d. Jurbarke „MMA Žalgirio taurė“.

Nemažai planų puoselėjama ir kitiems metams. Kovo mėnesį bus organizuojamos bendros varžybos su Tarptautine mišrių kovos menų federacija (IMMAF) – atvirasis Baltijos šalių čempionatas, kuriame turėtų dalyvauti ne tik šeimininkai ir mūsų artimiausi kaimynai latviai, bet ir Estija, Švedija, Norvegija, Lenkija bei Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.