EUROLYGA 2023

14-metis G. Mackelis profesionalų golfo turnyre metė iššūkį Tokijo olimpinių žaidynių dalyviui

„Lisia Polana“ golfo klube pirmadienį baigėsi tris dienas trukęs paskutinis PGA profesionalų Lenkijos golfo turo etapas – PGA Lenkijos čempionatas. Jame kartu buvo leista dalyvauti ir mėgėjams. Šia teise pasinaudojęs 14-metis Giedrius Mackelis pademonstravo įspūdingą pasirodymą ir metė iššūkį didžiausiai turnyro žvaigždei – Tokijo olimpinių žaidynių dalyviui ir beveik 800 tūkst. eurų profesionalų laukuose laimėjusiam lenkui Adrianui Meronkui.

 Giedrius Mackelis kovojo su profesionalais.<br> LGF nuotr.
 Giedrius Mackelis kovojo su profesionalais.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dominykas Genevičius

Sep 21, 2021, 10:13 AM, atnaujinta Dec 6, 2021, 12:18 PM

A. Meronkas yra Europos golfo turo žaidėjas, dar rugsėjo pradžioje užėmęs antrą vietą „Italian Open“ turnyre, taip susižerdamas beveik 250 tūkst. eurų premiją.

Pirmąją Lenkijos čempionato dieną A. Meronkas užfiksavo solidų PAR -5 rezultatą (67 smūgiai) ir iškart tapo vienvaldžiu lyderiu. G. Mackelis taip pat žaidė tiksliai ir su 70 smūgių (PAR -2) buvo antras.

Antrąją varžybų dieną G. Mackelis užfiksavo PAR lygų rezultatą (72 smūgiai) ir tai buvo geriausias pasirodymas tarp visų dalyvių. A. Meronkas šįkart atliko 3 smūgiais daugiau, todėl bendroje įskaitoje lietuvis pasivijo tituluotą varžovą.

Lemiamą varžybų dieną po 9 duobučių G. Mackelį ir A. Meronką skyrė tik vienas smūgis. Vis tik vėliau lietuvis padarė porą klaidelių, o gerokai labiau patyręs lenkas išlaikė stabilų žaidimą ir tapo čempionu.

Trečiąją dieną jis sužaidė su 69 smūgiais, o galutinis jo rezultatas – 211 smūgių. G. Mackelis paskutinę dieną sužaidė 74 smūgiais ir turėjo tenkintis antra vieta.

Nepaisant to, tai įspūdingas pasirodymas, nes lietuvis vienintelis iš mėgėjų pateko į bendros įskaitos dešimtuką. Mėgėjų įskaitoje G. Mackelis tapo čempionu, o artimiausią varžovą latvį Stefaną Sprūžą aplenkė net 18 smūgių.

Kadangi sportininkai varžybose startuodavo grupelėmis pagal rezultatus, G. Mackelis kone visą laiką praleido būdamas šalia A. Meronko.

„Pirmoje duobutėje buvo keista, kaip elgtis, kalbėtis ir taip toliau, bet kai atlikau „birdie“ (PAR -1), o jis – „PAR“, supratau, kad ir Adrianas čia atvažiavo žaisti golfo, kaip ir aš. Nekalbėjome apie techniką ar kažką panašaus, bet labai atidžiai žiūrėjau jo visus smūgius.

Stebėjau kaip jis ruošėsi, rinkosi strategiją ir kokius smūgius atliko žaidimo metu. Bandysiu pats panašiai daryti“, – kalbėjo G. Mackelis.

Prieš PGA Lenkijos čempionatą vyko „ProAm“ komandų varžybos, kuriose Lietuvos ekipa – G. Mackelis, J. Budrikis ir Genadijus Mackelis – užėmė antrąją vietą.

Golfo sezonas Lietuvoje jau eina į pabaigą. Mūsų šalyje savaitgalį vyko paskutinis įskaitinis Lietuvos golfo turo turnyras, kuriame varžėsi B diviziono sportininkai.

G. Mackelis paskutinį turnyrą turėjo beveik prieš mėnesį. Jis prisipažįsta, kad treneris suomis Aris Savolainenas iškėlė tikslą treniruotis tarsi būtų sezono vidurys. Taip pat įkvėpimo jis semiasi iš Tigerio Woodso.

„Po įžanginio „ProAm“ turnyro daug laiko praleidau tolimų smūgių treniruočių aikštelėje („driving range“), kad susitvarkyčiau smūgius su „Iron“ lazdomis“, – sakė G. Mackelis.

Tai labai padėjo pirmą dieną, nes net 15-oje iš 18-os duobučių lietuvis po tolimų smūgių pataikydavo į ridenimo zonas.

„Per kitas dvi dienas pakilo stiprus ir šaltas vėjas. Pataikiau vidutiniškai tik pusę smūgių į ridenimo aikštelę. Čia labai padėjo tai, kad po gero mėnesio grįžo jausmas su „wedge“ lazdomis trumpiems smūgiams. Buvo tikrai smagu žinoti, kad galiu numušti prie pat duobutės iš bet kokio atstumo šimte metrų. Forma buvo truputi dingusi prasidėjus mokyklai, bet kaip tik tobulu metu grįžo, taip būna retai. Taip pat išvykos metu peržiūrėjau virš dešimt valandų Tigerio Woodso turnyrų įrašų. Tai padėjo pasiruošti varžyboms prieš gerus žaidėjus ir pačiam labiau pasitikėti savo jėgomis“, – pasakojo Lietuvos golfo talentas.

G. Mackelio pasirodymas Lenkijoje parodė, kad jis, nepaisant jauno amžiaus, jau gal sėkmingai varžytis su profesionalais.

„Smagu matyti kaip atsiperka treniruotės. Jau noriu važiuoti į kitas savo suplanuotas varžybas. Šis turnyras man rodo kad ateityje galėsiu būti profesionalas ir laisvai su kitais varžytis neabejodamas dėl savo įgūdžių, – pasakojo G. Mackelis. – Su suaugusiais varžausi jau keletą metų. Taip, daugiau jėgos ir keli papildomi metai treniruočių padeda žaisti geriau, tačiau amžius golfe neturi didelio skirtumo. Aš noriu žaisti prieš geriausius žaidėjus. Kuo daugiau tokių patirčių, tuo geriau.“

Lietuvos golfo profesionalas Juozapas Budrikis PGA Lenkijos čempionato bendroje įskaitoje su 227 smūgiais (PAR +11) užėmė aštuntąją vietą, o tarp profesionalų buvo septintas.

Iš viso varžybose dalyvavo 68 žaidėjai iš šešių valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?