EUROLYGA 2023

Konstantinas Mokšinas – pretendentas į pasaulio graplingo čempiono vardą

Spalio 9 dieną Panevėžio CIDO arenoje bus surengtas antrasis IGF pasaulio graplingo čempionatas, kurio favoritais laikomi Lietuvos kovotojai. Vienas tokių – legendinis Konstantinas Mokšinas, kuriam be visų kitų titulų įvairiose kovinio sporto šakose priklauso ir 2018 metų pasaulio graplingo čempiono vardas.

Panevėžyje vyks graplingo kovos.<br>Organizatorių nuotr.
Panevėžyje vyks graplingo kovos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-24 13:02

„Ypatingų tikslų neturiu – tiesiog noriu apginti čempiono titulą. Jei aukščiausiasis padės – bus ir pergalės. Be abejo, pandeminiu laikotarpiu labai sudėtinga kažką prognozuoti, kol nežinau, nei kokie varžovai atvyks, nei kokios sportinės formos būsiu pats.

Be abejo, pasiruošimas artėjančiam čempionatui yra intensyvus. Kasdien turiu po dvi treniruotes, krūvis nemažas, tačiau negalėčiau pasakyti, kad situacija labai stipriai skiriasi nuo ankstesnio laiko. Mes kovotojai nuolat turime varžybų, todėl ir privalome visada būti pasiruošę. Aišku, pasaulio čempionatas – kita kartelė, bet jei nebūčiau pasiruošęs prieš mėnesį ar du, tai ir čempionatui nebūčiau pasiruošęs“, – sakė K.Mokšinas.

Praėjusį savaitgalį su kitais Lietuvos rinktinės lyderiais kovotojas dalyvavo Lenkijoje vykusiame turnyre, kur meistrų grupėje iškovojo antrąją vietą. Paties K.Mokšino toks rezultatas nenustebino.

„Lenkijoje pagrindinė kova buvo suaugusiųjų grupėje. Ten turėjo ką veikti ir mūsų lyderiai. O veteranų grupėje viskas gerokai paprasčiau. Bet kokiu atveju, manau, kad tiek aš, tiek kiti mūsų vaikinai apturėjo puikių pamokų prieš pasaulio graplingo čempionatą.

Ten Lenkijoje nuo mūsų graplingo šiek tiek skyrėsi taisyklės, nes ten kova įprastai pastatyta ant kojų laužimo, sukimo ir panašiai. Panevėžyje kai kurių dalykų nebus galima daryti, bet tai ne problema – prie skirtingų taisyklių seniai esame pripratę. Turiu omeny tai, kad jei nepasisektų, tai tikrai negalėtumėm kaltinti sistemos (šypsosi). Kita vertus, apie galimą nesėkmę nei vienas mūsų negalvojame“, – sakė vienos mažiausių svorio kategorijų dalyvis.

K.Mokšinas pasaulio čempionate planuoja varžytis dviejose disciplinose – su kimono ir be kimono. Sportininko CV ne viena pergalė yra iškovota ir vienu būdu, ir kitu.

„Man nėra skirtumo kaip kovoti. Apskritai, aš net nežinau, kuris būdas man parankesnis. Kartais būna geriau be kimono, kartais – su. Vėlgi, sunku nuspėti, su kuo teks kovoti čempionate, bet kas bebūtų eisiu ir kausiuos“, – reziumavo K.Mokšinas.

Meistrų grupėje turėjo varžytis ir Tarptautinės graplingo federacijos įkūrėjas Kęstutis Smirnovas. Puikią formą įgavęs legendinis kovotojas buvo vienas favoritų laimėti titulą sunkioje svorio kategorijoje. Jau dabar aišku, kad planetos čempiono vardas atiteks kažkam kitam – K.Smirnovas patyrė traumą ir iki čempionato nepasveiks.

„Be abejo, apmaudu, tačiau toks sportininko gyvenimas. Nepadeda net ir tai, kad dabartinė mano forma buvo tokia, kokios neturėjau nuo sugrįžimo į didįjį sportą. Kadangi taip jau nutiko, čempionatą turėsiu stebėti kaip žiūrovas“, – sakė K.Smirnovas.

Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas dar pristatydamas pasaulio čempionatą minėjo, jog tikisi, kad bent pusė diržų liks Lietuvoje. Ar vienas iš jų meistrų grupėje? Sužinosime jau greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.