EUROLYGA 2023

Jonavos klubas grįžta į Baltijos moterų tinklinio lygą

Jau ateinantį savaitgalį startuosiančiame naujajame Baltijos moterų tinklinio lygos sezone išvysime tris Lietuvos komandas.

Jonavos ekipa Baltijos lygoje tikisi būti konkurencinga.<br>„Aušrinės-KKSC“ nuotr.
Jonavos ekipa Baltijos lygoje tikisi būti konkurencinga.<br>„Aušrinės-KKSC“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 12:12 PM

Lietuvos garbę turnyre tradiciškai gins Kauno „Kauno-VDU“ ir Alytaus „Prekybos-Paramos“ komandos, o po metų pertraukos į lygą sugrįžo Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ekipa.

Pirmąsias rungtynes jonaviškės žais jau sekmadienį 15 val. Jonavos arenoje namuose su Daugpilio „MiLATss“ (Latvija) ekipa.

Jonavos klubo trenerė Raimonda Strelkauskaitė sako, kad dalyvauti Baltijos lygoje nuspręsta surinkus gerokai pajėgesnę sudėtį.

„Praėjusiame sezone Jonavos ekipoje rungtyniavo tik jaunos žaidėjos. Šiemet, pakoregavus klubo finansavimą, į klubą buvo pakviestos prisijungti bei sugrįžti kelios vyresnės bei labiau patyrusios žaidėjos. Jos prisijungė prie perspektyvių Jonavos miesto tinklininkių“, – teigė trenerė.

Jonavos ekipa Baltijos lygoje tikisi būti konkurencinga. Nors detalių šlifavimui laiko nebūna per daug, visas kolektyvas nekantriai laukia naujo sezono starto.

„Pasiruošimą sezonui pradėjome jau rugpjūčio viduryje, daug ir stipriai dirbome, tačiau, tiesa pasakius, nemanau, kad kada nors gali būti 100 procentų pasiruošęs rungtynių startui. Visada bus vietų, kuriose reikia dirbti bei tobulėti viso sezono metu iki pat finalinių pasirodymų. Kadangi mūsų komandos sudėtis nauja, tai vis dar trūkstame susižaidimo, viena kitos pajautimo. Kaip bebūtų, su kiekvienomis rungtynėmis augsime, tobulėsime ir kelsime sau vis ambicingesnius tikslus“, – pabrėžė R. Strelkauskaitė.

2017 metų Baltijos lygos čempionė, nuolatinė finalo ketverto dalyvė „Kauno-VDU“ komanda sezoną pradės šeštadienį 18 val., kuomet VDU aikštelėje priims Rygos RSU-MVS (Latvija) klubą. Sekmadienį 12 val. kaunietės taip pat savo aikštėje išmėgins jėgas su „Jelgava“ (Latvija) ekipa.

2019 metų Baltijos lygos čempionė Alytaus „Prekyba-Parama“ šeštadienį 18 val. namuose susitiks su „Jelgava“, o sekmadienį 12 val. – su RSU-MVS.

Beje, „Kauno-VDU“ ir „Aušrinės-KKSC“ komandos savo jėgas galėjo tarpusavyje išmėginti Jonavoje vykusiame tradiciniame A. Ogonausko atminimo taurės turnyre. Tuomet pergalę 3-0 pasiekė kaunietės, kurios ir tapo turnyro nugalėtojomis.

Iš viso Baltijos moterų tinklinio lygoje varžysis net 12 komandų. Be minėtų ekipų turnyre dalyvaus Rygos RVS-LU (Latvija), Tartu „TU-Bigbank“, Talino „Audentes SG-Noortekoondis“, Veru „Barrus-Voru VK“, Talino „TalTech-Tradehouse“ ir Talino „Tallinn Ulikool-Kikas“ (visi – Estija) klubai.

Reguliarusis sezonas turėtų baigtis 2022 metų vasario 13 dieną. Vasario 19 dieną startuos ketvirtfinaliai, o finalo ketverto turnyras numatomas kovo 5-6 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.