EUROLYGA 2023

Baltijos rankinio lygoje geriausiai sekėsi HC „Vilniui“

Savaitgalį Baltijos lygoje buvo žaidžiami 5 ir 6 turo susitikimai. Dalis Lietuvos klubų aiškinosi santykius tarpusavyje, o Klaipėdos „Dragūnas“ vyko žaisti į Dobelę, kur susitiko su vietos „Tenax“ rankininkais.

Lietuvos klubams Baltijos lygoje žaidžiant tarpusavyje taškai skaičiuojami ir Lietuvos čempionato lentelėje.<br>LRF nuotr.
Lietuvos klubams Baltijos lygoje žaidžiant tarpusavyje taškai skaičiuojami ir Lietuvos čempionato lentelėje.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 3:49 PM

Lietuvos klubams Baltijos lygoje žaidžiant tarpusavyje taškai skaičiuojami ir Lietuvos čempionato lentelėje. Pagal užimtas pozicijas ten klubai keliaus į ketvirtfinalio etapą, kur prisijungs prie tik Lietuvos rankinio lygoje žaidusių stipriausių komandų.

Vieną iš savo lyderių Luką Juškėną į Vokietiją išlydėjusi „Dragūno“ ekipa išvykoje 25:29 (17:15) nusileido „Tenax“ komandai. Nors Gintaro Cibulskio auklėtiniai pirmavo didžiąją dalį rungtynių, tačiau iniciatyvą iš savo rankų išleido antrojo kėlinio antroje pusėje ir turėjo pripažinti oponentų persvarą. Klaipėdiečiams net 12 įvarčių surinko jaunasis Tomas Drakšas, 4 pridėjo Rokas Palskys, 3 – Benas Butkus.

Tikras mūšis užvirė Alytuje, kur susitiko praėjusių metų Lietuvos rankinio lygos finalininkai. Šeimininkai „Varsos-Stronglaso“ rankininkai vis tik 27:28 (14:12) turėjo pripažinti šalies čempionų Vilniaus VHC „Šviesos“ pranašumą. Lemiamą įvartį, išplėšusį pergalę vilniečiams, paskutinę rungtynių minutę pelnė Skirmantas Plėta. Jis su 8 įvarčiais ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, Tomas Bernatavičius pridėjo 6. Alytaus komandai Gintautas Adamkevičius įmetė 9 įvarčius, Nedas Buronko – 6.

Sėkmė šeštadienį lydėjo ir kitą sostinės komandą. HC „Vilnius“, žaidęs namuose, 32:29 (17:14) palaužė Kauno „Granito-Kario“ rankininkus. Į savo buvusios komandos vartus HC „Vilniaus“ lyderis Vaidas Drevinskas kamuolį tiksliai siuntė net 13 sykių.

Kauno klubui pavyko atsitiesti sekmadienio rungtynėse. Namuose žaidusi „Granito-Kario“ ekipa 22:21 (12:11) sugebėjo įveikti Vilniaus VHC „Šviesos“ klubo rankininkus. Paskutinės minutės metu vilniečiai galėjo išsiveržti į priekį, tačiau Artūrui Švilpai savosios progos realizuoti nepavyko, o šeimininkams pergalę lemiamu metimu atnešė Karolis Dambrauskas. Nugalėtojų ekipai po 6 įvarčius surinko Marius Kairys ir Paulius Šarkauskas. Vilniaus komandai Tomas Bernatavičius ir Valdas Drabavičius įmetė po 5.

Pergalingai savaitgali užbaigti sugebėjo HC „Vilniaus“ rankininkai, kurie namuose 36:34 (18:17) nugalėjo „Varsos-Stronglaso“ ekipą. Vilniečiai sugebėjo atitrūkti antrojo kėlinio pabaigoje ir nors „Varsa-Stronglasas“ priartėjo iki 2 įvarčių atsilikimo, tačiau pergalę vis tiek šventė šeimininkai. Vilniaus klubui Martynas Lapinskas įmetė 11 įvarčių, Vaidas Drevinskas pridėjo 8, Mindaugas Urbonas – 7. Alytaus ekipai Nedas Buronko pelnė 10 įvarčių, Deivas Eidukonis ir Gintautas Adamkevičius – po 5.

Aukščiausią poziciją Baltijos lygoje šiuo metu iš Lietuvos ekipų užima „Granitas-Karys“, kuris po 6 rungtynių turi 4 pergales. „Šviesa“ ir HC „Vilnius“ turi po 3 pergales, tačiau yra žaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Dragūnas“ yra sužaidęs 4 susitikimus ir turi 2 pergales, o „Varsa-Stronglasas“ 2 pergales turi po 6 rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.