EUROLYGA 2023

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentu vėl išrinktas A. Alekrinskis

Kaune vykusioje Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) ataskaitos ir rinkimų konferencijoje naujai ketverių metų kadencijai prezidentu perrinktas Aleksandras Alekrinskis.

 A.Alekrinskis vadovauja federacijai nuo 2013 metų.<br> A.Pliadžio nuotr.
 A.Alekrinskis vadovauja federacijai nuo 2013 metų.<br> A.Pliadžio nuotr.
 A.Alekrinskis vadovauja federacijai nuo 2013 metų.<br> A.Pliadžio nuotr.
 A.Alekrinskis vadovauja federacijai nuo 2013 metų.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 11:54 AM

60-metis kaunietis LBKIF vadovauja nuo 2013 metų.

Prezidento rinkimuose A. Alekrinskis surinko 23 balsus ir daugiau negu dvigubai aplenkė Darių Čerešką, kuriam atiteko 11 balsų.

„Dėkodamas už pasitikėjimą, noriu priminti, ką mūsų baidarių ir kanojų irklavimo bendruomenei teko išgyventi per paskutinį olimpinį ciklą. Po 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių buvo pakeistos olimpinės distancijos ir mūsų rinktinės lyderiams teko prisitaikyti prie naujų nuotolių.

2018 metais visą Lietuvos sportą sukrėtė sporto sistemos pertvarka, kai didžioji dalis organizacinės naštos buvo perkelta ant federacijų pečių. Netrukus pasaulį užgriuvo pandemija, buvo perkeltos Tokijo olimpinės žaidynės. Nepaisant sunkumų ir naujų iššūkių, su jais sėkmingai susitvarkėme ir sugebėjome pratęsti tradiciją.

Tokijuje, kaip ir visose olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo, Lietuva turėjo savo atstovus olimpinėse baidarių ir kanojų irklavimo varžybose“, – teigė trečiai kadencijai išrinktas A. Alekrinskis.

Pasak LBKIF prezidento, ateinančią 4 metų kadenciją lauka nemažiau iššūkių.

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių programoje sumažino sprinto rungčių skaičių ir vėl pakeitė olimpines distancijas.

„Pokyčiai olimpinėje programoje nebuvo palankūs geriausiems Lietuvos baidarininkams ir kanojininkams. Džiugina tai, kad rinktinės lyderiai dar sykį įrodė, kad gali sėkmingai prisitaikyti prie pokyčių.

Rugsėjo mėnesį vykusiame pasaulio čempionate, net trys Lietuvos įgulos pateko į naujų olimpinių rungčių finalus. Baidarė keturvietė ir kanoja dvivietė iškovojo 5-ąsias vietas, o Andrejus Olijnikas tapo pirmuoju mūsų šalies atstovu, patekusiu į vienviečių baidarių 1000 metrų distancijos pasaulio čempionato finalą ir užėmė 6-ą vietą. Norime užtikrinti darbų tęstinumą, didelį dėmesį ir toliau kreipsime naujų perspektyvių sportininkų paieškai, merginų įtraukimui į baidarių ir kanojų irklavimo sportą.

Lietuvoje sparčiai populiarėja ir kitos rungtys – baidarių slalomas ir kanupolas.

Pirmą kartą surengtame pasaulio irklenčių čempionate Lietuva taip pat turėjo savo atstovų“, – teigė A. Alekrinskis.

LBKFI viceprezidentu išrinktas Arūnas Tomkevičius. Už jį balsavo 33 nariai, 2 susilaikė.

Generaliniu sekretoriumi perrinktas Romualdas Petrukanecas.

Trenerių tarybos pirmininko pareigos patikėtos Vytautui Vaičikoniui. Teisėjų tarybos pirmininku išrinktas Martynas Menkevičius. Į LBKFI Vykdomąjį komitetą išrinkti – slalomo ir kanupolo disciplinų atstovas Eidris Karevičius (31 balsas), taip pat Egidijus Balčiūnas (30 balsų), Aurimas Lankas (26 balsai) ir D. Čereška (24 balsai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.