EUROLYGA 2023

Apie varžoves prakalbęs rinktinio rinktinės treneris K. Kaladinskas: nors žaidėjos pasikeitė, bet žaidimo stilius išliko

Lietuvos moterų rankinio rinktinė šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje 16 val. žais antrąsias 2022 metų Europos čempionato atrankos rungtynes.

Karolis Kaladinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
Karolis Kaladinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 8:00 PM

Pirmosiose rungtynėse Lietuvos rankininkės išvykoje 22:36 nusileido Lenkijos rinktinei. Šiame susitikime iš aikštės buvo pašalinta viena iš komandos lyderių Greta Kavaliauskaitė. Vis tik Vokietijoje rungtyniaujanti rankininkė galės padėti šeštadienį susitikime su Rusija.

„Viskas yra gerai. Gretos epizodas buvo įvertintas ir jį galės rungtyniauti. Šeštadienį versimės su tomis pačiomis 14 žaidėjų, kurios buvo ir Lenkijoje“, – kalbėjo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Kalbėdamas apie akistatą Lenkijoje K.Kaladinskas nedaugžodžiavo ir tiesiog išskyrė aukštesnį varžovių meistriškumą.

„Viskas gana paprasta, varžovės tiesiog buvo aukštesnio meistriškumo, geriau pasiruošusios fiziškai ir tai įrodė. Jos žaidė greitą rankinį ir mums buvo sunku palaikyti tokį tempą. Mes prastai įėjome į rungtynes, leidome varžovėms atitrūkti ir nors vėliau jau sužaidėme ir neblogą atkarpą, tačiau pabaigoje vėl pristigome jėgų. Būtent iš šių dviejų atkarpų ir susidėjo tas skirtumas“, teigė treneris.

Vis tik strategas įžvelgė ir aspektų, kuriuos galima pagerinti ir į ką reiktų labiausiai atkreipti dėmesį.

„Varžovių tempas mus išmušė iš vėžių ir nepadarėme to apie ką daug kalbėjome prieš rungtynes. Mes turime žaisti kantriai ir laukti savųjų galimybių. Dabar to kantrybės mums stipriai pritrūko – tai reikia tobulinti. Privalome mažinti ir neišprovokuotų klaidų skaičių. Čia yra tie dalykai, kuriuos privalome taisyti“, – gaires nubrėžė K.Kaladinskas.

Būsimos Lietuvos rinktinės varžovės Rusijos rankininkės pirmajame ture 26:22 nugalėjo Šveicarijos rinktinę. Olimpinių vicečempionių rinktinėje įvyko nemažai pokyčių ne tik sudėtyje, bet ir trenerių štabe. Šiuo metu ekipai vadovauja 42 metų Liudmila Bodnieva.

„Nors Rusijos komanda yra pakeitusi nemažai žaidėjų, tačiau jų žaidimo stilius per daug nepakito. Patys žaidimo principai liko tie patys, tik galbūt išpildytojos kol kas meistriškumu kiek nusileidžia išėjusioms lyderėms. Nepaisant to, tai labai stipri fizišikai komanda, su kuria reikia kautis. Vis tik vertinant dabartines sudėtis manyčiau, kad lenkės turbūt nieko nenusileidžia šiai Rusijos ekipai“, – apie varžoves kalbėjo K.Kaladinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.