EUROLYGA 2023

Pirmą kartą istorijoje Lietuva turės teisėją Pasaulio veteranų badmintono čempionate

Gera žinia ir pripažinimas badmintono sportui Lietuvoje – pirmą kartą istorijoje badmintono teisėjai iš Lietuvos įteiktas kvietimas teisėjauti Pasaulio veteranų badmintono čempionate, kuris lapkričio mėnesį vyks Ispanijoje.

 Živilė Simonaitytė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Živilė Simonaitytė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Živilė Simonaitytė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Živilė Simonaitytė<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 2:56 PM

Kvietimo teisėjauti Pasaulio veteranų badmintono čempionate sulaukė Lietuvos badmintono teisėja Živilė Simonaitytė. „Badminton Europe“ tarptautinę teisėjo kvalifikaciją 2020 m. pavasarį įgijusi Ž.Simonaitytė yra aukščiausią kvalifikaciją turinti badmintono teisėja Lietuvoje.

Įdomi detalė – Ž.Simonaitytė šiuo metu eina sveikatos apsaugos viceministrės pareigas.

„Turėti teisėją tokio lygio varžybose yra didžiulis įvertinimas tiek Lietuvai, tiek visam badmintono sportui. Tai teikia vilčių, kad olimpinėse žaidynėse Lietuva gali turėti savo atstovą ne tik tarp badmintono žaidėjų, bet ir tarp teisėjų. To mūsų federacija su badmintono klubais ir siekia – kartu dirbame ta kryptimi ir jau matome džiuginančius rezultatus“, – sako Aurimas Kamantauskas, Lietuvos badmintono federacijos prezidentas.

Badmintono teisėja Ž.Simonaitytė sako, kad jai bus garbė kaip teisėjai atstovauti Lietuvai lapkričio 28-gruodžio 4 d. Ispanijoje, Huelvos mieste Andalūzijoje, vyksiančiame Pasaulio veteranų čempionate. „Tai yra Lietuvos vardo garsinimas, kurį garsina tiek žaidėjai, tiek teisėjai, todėl aš labai džiaugiuosi tokia galimybe ir kartu tikiuosi, kad ateityje reikiamą kvalifikaciją turinčių badmintono teisėjų atsiras vis daugiau ir galėsime turėti savo atstovus ne tik čempionatuose, bet ir olimpinėse žaidynėse“, – teigė aukščiausią kvalifikaciją Lietuvoje turinti badmintono teisėja.

Įgijusi „Badminton Europe“ pirmojo lygio tarptautinę kvalifikaciją Ž.Simonaitytė 2020 m. jau teisėjavo Europos vyrų ir moterų komandiniame badmintono čempionate Pranzūcijoje, taip pat dirbo teisėja šiemet Lietuvoje, Latvijoje ir Danijoje vykusiuose tarptautiniuose turnyruose, o netrukus planuoja vykti į turnyrą Vokietijoje.

Ž.Simonaitytė sako, kad badmintoną pradėjo žaisti jau suaugusi, o teisėja tapo visiškai atsitiktinai – pabandžiusi viename turnyre pamatė, kad tokia veikla jai patinka ir sekasi, tad ėmė kryptingai gilinti savo žinias ir kelti kvalifikaciją.

„Taip prasidėjo mano, kaip badmintono teisėjos, kelias. Džiaugiuosi, kad savo žiniomis apie tai, kaip elgtis aikštelėje, kai joje yra teisėjas, galiu pasidalinti ir su Lietuvos badmintono žaidėjais“, – teigė Ž.Simonaitytė.

Pasak Lietuvos badmintono federacijos prezidento A.Kamantausko, konkurencija pasaulio čempionatuose yra itin didelė: savo kandidatus į čempionatų teisėjus gali siūlyti daugiau nei pusantro šimto pasaulio valstybių, bet teisėjais patvirtinami tiek paties aukščiausio rango ir didžiausią patirtį sukaupę teisėjai.

„Lietuvoje mes dar tik pradedame eiti tuo keliu, stiprindami badmintoną kaip sporto šaką ir augindami savo sportininkus bei teisėjus, tad iki šiol neturėjome teisėjo, kurio turima kvalifikacija leistų jam pretenduoti į pasaulio čempionatų teisėjus. Todėl labai džiugu, kad padėtis keičiasi“, – pažymi A.Kamantauskas.

Pasaulio veteranų badmintono čempionate dalyvauja sportininkai nuo 35 metų. Planuojama, kad šiame čempionate dalyvaus ir septyni Lietuvos badmintono žaidėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.