EUROLYGA 2023

Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas

Panevėžio CIDO arenoje savaitgalį vykusiame antrajame IGF pasaulio graplingo čempionate Lietuvos kovotojai varžovams iš užsienio šalių nepaliko jokių vilčių. Disciplinoje be kimono pagrindinėje vyrų grupėje jie iškovojo net penkis čempiono titulus šešiose svorio kategorijose.

Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Pasaulio graplingo čempionate – lietuvių triumfas.<br> grappling.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 11:58 AM

„Tikslai įvykdyti su kaupu. Manau, darsyk įrodėme, kad Lietuvos graplingas juda teisinga linkme. Svarbiausia, nesustoti“, – komentavo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Dar prieš mėnesį į čempionatą registravosi dvidešimties šalių atstovai, tačiau COVID-19 situacija pasaulyje šį skaičių gerokai aptirpdė. Vis tik, ant tatamio buvo galima išvysti ir dalyvių iš tolimojo Alžyro ar Azerbaidžano.

„Nepaisant to, kad tai buvo antras pasaulio čempionatas, klausimų jį rengiant iškilo gerokai daugiau nei prieš trejus metus. Be abejo, dauguma jų buvo susiję su pandemine situacija pasaulyje. Kai viskas skirtingose šalyse keičiasi vos ne kiekvieną dieną, nuspėti dalyvių srautą net tada, kai iki čempionato liko vos kelios dienos, buvo beveik neįmanoma.

Susirinko 114 dalyvių. Galvoju, kad tokiomis sąlygomis tai yra fantastinis rodiklis. Apskritai, organizacine prasme čempionatas buvo paties aukščiausio lygio“, – komentavo A.Kupstas.

Naujaisiais pasaulio čempionais disciplinoje be kimono tapo: Konstantinas Mokšinas, Laimonas Stančikas, Arnas Šaduika, Kasparas Strazdas, Danielius Grėbliūnas bei Baltarusijos atstovas Sergejus Kananovičius.

Pasaulio čempionėmis tapo: Estela Stankaitytė, Ernesta Kareckaitė, Ieva Smirnovaitė, Sandra Bacevičiūtė.

Meistrų grupėje Nogi ir Gi disciplinose visus nugalėjo ir čempionu tapo Kęstutis Smirnovas, atstovaujantis Šakių sporto klubui „AUDRA“. Kitose kategorijose čempionais tapo Latvijos sportininkai Guntis Gruzninš ir Olegas Voronovas.

Dar tris diržus Lietuvos atstovai iškovojo disciplinoje su kimono. Savo svorio kategorijose nepralenkiami buvo: Konstantinas Mokšinas, Albertas Kašėta ir Robertas Valančius. Kartu su jais čempionais tapo latvis Janis Tilibs-Etikis ir baltarusis Sergejus Kananovičius.

2021 metais Lietuvos graplingo federacijos kalendoriuje yra numatyti dar du renginiai: spalio 24 dieną Švenčionyse Lietuvos mokinių čempionatas ir gruodžio 11 dieną – Lietuvos atvirasis graplingo čempionatas.

Nugalėtojai:

NoGi (be kimono)

Vaikinai (iki 17 metų): Maksimilijanas Učkuronis (64 kg), Vilius Valatkevičius (72 kg), Danila Zacharov (80 kg), Nikita Panov (+80 kg).

Moterys: Estela Stankaitytė (53 kg), Ernesta Kareckaitė (61 kg), Ieva Smirnovaitė (69 kg), Sandra Bacevičiūtė (+69 kg).

Vyrai: Konstantinas Mokšinas (64 kg), Laimonas Stančikas (72 kg), Arnas Šaduika (80 kg), Kasparas Strazdas (90 kg), Danielius Grėbliūnas (100 kg), Sergejus Kananovičius (+100 kg, Baltarusija).

Veteranai: Konstantinas Mokšinas (64 kg), Guntis Gruzninš (80 kg, Latvija), Kęstutis Smirnovas (+80 kg).

Su kimono

Vaikinai (iki 17 metų): Maksimilijanas Učkuronis (64 kg), Tadd Ilgas (72 kg), Edvinas Galdikas (80 kg).

Moterys: Alina Dubosa (61 kg, Latvija), Inna Matvejeva (69 kg, Latvija), Sandra Bacevičiūtė (+69 kg).

Vyrai: Konstantinas Mokšinas (64 kg), Albertas Kašėta (72 kg), Janis Tilibs-Etikis (80 kg), Robertas Valančius (90 kg), Sergejus Kananovičius (+100 kg, Baltarusija).

Veteranai: Albertas Kašėta (72 kg), Olegs Voronovs (80 kg, Latvija), Kęstutis Smirnovas (+80 kg).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.