EUROLYGA 2023

Prezidentas G. Nausėda Seimui teikia pataisas dėl sportininkų apdovanojimų

Prezidentas Gitanas Nausėda Seimui tekia Sporto įstatymo pataisas, kuriomis siekiama įtvirtinti asmenų lygiateisiškumo principą taip, kad atitinkamo rango varžybos ir jose dalyvaujantys sportininkai būtų vertinami vienodai pagal jų pasiektus rezultatus, o ne pagal turimą galią.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 3:51 PM

„Valstybė turi vadovautis lygiateisiškumo principu ir neskirstyti sportininkų pagal jų galią, o skatindama Lietuvos vardą garsinančius atletus, vertinti juos pagal jų pasiekimus“, – cituojamas šalies vadovas.

Kaip pranešė Prezidentūra, G. Nausėda antradienį pasirašė tai numatantį dekretą. Šiomis pataisomis šalies vadovas siekia panaikinti išankstinę diskriminaciją negalios pagrindu.

Anot Prezidentūros, šalies vadovas siūlo keisti tas Sporto įstatymo normas, dėl kurių sporto bendruomenė ir visuomenė periodiškai susiduria su neatsakomu klausimu, kodėl taip skirtingai valstybė reglamentuoja skatinamąsias priemones – premijas, stipendijas ir rentas – sportininkams už pasiektus aukšto meistriškumo laimėjimus.

„Prezidento nuomone, būtina panaikinti Sporto įstatymo 23 straipsnyje paralimpinių, kurčiųjų ar specialiųjų žaidynių prizininkų išskyrimą atskirai nuo olimpinių žaidynių ar atitinkamos sporto šakos pasaulio ar Europos čempionatų prizininkų, o Sporto įstatymo 25 straipsnyje – nustatytą skirtingą valstybės rentų paralimpinių ir kurčiųjų žaidynių laimėtojams mokėjimo tvarką nei olimpinių žaidynių dalyviams“, – nurodoma pranešime.

Prezidentūros teigimu, viešos konsultacijos dėl Sporto įstatymo pakeitimų metu šiai iniciatyvai iš esmės pritarė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos paralimpinio komiteto, Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto, Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.