EUROLYGA 2023

Laukinė istorija iš Indijos: olimpinis vėliavnešys ir prizininkas dėl buto nuomos užmušė kitą imtynininką

Dviejų tituluotų imtynininkų konfliktas galėtų tapti holivudinio filmo apie gangsterius scenarijumi, o mintis, jog puikus kovotojas ir geras žmogus – tikrai ne apie tragedijos dalyvius. Taip jau atsitiko, kad garsus sportininkas tapo šaltakraujišku žudiku.

Sushilas Kumaras pagrobė žmogų, jį žiauriai sumušė ir paliko numirti. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Sushilas Kumaras pagrobė žmogų, jį žiauriai sumušė ir paliko numirti. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2021, 2:49 PM

Dviejų olimpiadų dalyvis ir olimpinis prizininkas imtyninikas Sushilas Kumaras pagrobė žmogų, jį žiauriai sumušė ir paliko numirti. Po to žudikas dar mėnesį slapstėsi nuo policijos.

Tokia istorija šiomis dienomis šiurtina šalį – ir kalbama apie olimpietį, Indijos rinktinės veliavnešį per 2012 metų Londono žaidynių atidarymo ceremoniją S.Kumarą.

Sportininkas yra 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių laisvųjų imtynių svorio kategorijos iki 66 kg. bronzos medalio laimėtojas.

Maža to – jis ir 2012 metų žaidynėse Londone iškovojo sidabro medalį.

Tačiau dabar jo pasiekimai nuėjo į antrąjį planą, nes S.Kumaras užmušė žmogų. Ir tai atsitiko jam planuojant žmogžudystę, o ne per neatsargumą.

Viename iš Indijos stadionų kilo muštynės tarp imtynininkų ir mirė 23 metų jaunių imtynių čempionas Sagaras Dhankaras.

Pranešama, kad jis mirė po smūgio buku daiktu į galvą.

Šio konflikto priešistorė labiau primena filmo apie gangsterius scenarijų.

Remiantis viena versija, konfliktas tarp imtynininkų kilo dėl S.Kumaro žmonos buto, kurį išsinuomojo jaunasis Sagaras Dhankaras.

Kol Sagaras gyveno šiame bute, jame lankėsi neva prastos reputacijos žmonės. Tai labai nepatiko garsiam sportininkui.

Kovotojų santykiai darėsi vis labiau įtempti ir tada į konfliktą įsikišo Sagaro draugai, tarp kurių buvo ir žinomo Delio mafijos sūnėnas.

S.Kumaras buvo pažemintas ir priverstas daryti rimtas nuolaidas dėl nuomos, Kumaro šeima jautėsi lyg ir ne buto savininkais. Tad olimpinis medalininkas užslėpė pyktį savyje.

Po kiek laiko S.Kumaras susitaręs su bendražygiais ir kitais pažįstamais imtynininkai pagrobė ir Sagarą, ir jo draugą bei nusivežė į vieną iš Delio stadionų. Ten Sagaras Dhankaras buvo mušami daugiau nei pusvalandį.

Kai S.Kumaro „gaujos“ nariai suprato, kad netrukus atvyks policija, jie paliko Sagarą stadiono rūsyje ir pabėgo.

Sumuštas ir jau leisgyvis vyras buvo nugabentas į ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų mirė.

Remiantis kitu Indijos leidiniu, priešprieša Delio stadione susijusi su 38 metų Sushilo Kumaro troškimu „priminti apie savo viršenybę prieš jaunus imtynininkus“.

Po incidento ir jaunojo sportininko mirties Sushilas Kumaras beveik mėnesį slapstėsi, o Delio policija paskelbė 100 000 Indijos rupijų (1,4 tūkst. JAV dolerių) apdovanojimą už bet kokią informaciją apie buvusį sportininką.

Nežinia, ar kas nors iš S.Kumaro aplinkos gaus šį atlygį, tačiau buvęs olimpietis buvo areštuotas viename iš nuomojamų butų.

Ir visai neseniai teismas atmetė jo prašymą dėl užstato.

Atsižvelgiant į tai, kad tai ne pirma tokia istorija – 2018 m. S.Kumaras jau buvo įtariamas dalyvavęs muštynėse – jo laukia sunkus laikas, o olimpiečio įvaizdis jam jau nepadės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.