EUROLYGA 2023

Ekstremaliose varžybose Lietuvos šaulys V. Grybė aplenkė ir pasaulio čempioną

Pirmąsyk ekstremalaus šaudymo maratone dalyvavęs vilnietis Virgilijus Grybė grįžta su taure ir sidabro medaliu. Savaitgalį ekstremalaus šaudymo į skriejančius taikinius varžybose „Extreme 400 GP – Sporting Marathon“ Vengrijoje jis iškovojo antrąją vietą.

Virgilijus Grybė
Virgilijus Grybė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 3:02 PM

Į priekį praleido tik šaudyklos šeimininką ir aplenkė daugkartinį pasaulio čempioną.

„Tai buvo sunkiausios ir įdomiausios sezono varžybos, kurių dalyviai – daugiausia kviestiniai elitiniai šauliai. Prilyginčiau jas triatlonui, nes reikėjo įvairių sugebėjimų ir daug ištvermės. Esu labai patenkintas ir varžybomis, ir rezultatu“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis „VG Shooting Academy“ šaudymo mokyklai.

96 dalyviai iš 13 šalių dvi dienas „Jerring“ šaudykloje netoli Felgio gyvenvietės Pietų Vengrijoje pagal „FITASC Sporting“ taisykles šaudė į 400 taikinių. Pasak V. Grybės, taikiniai buvo ypač sudėtingi – kai kurių rungčių metu lėkštelės buvo paleidžiamos iš didžiulio aukščio, kitų – virš vandens. Buvo rungčių miške ir laukuose. Kai kur šaulius ir taikinius skyrė 60-70 metrų atstumas. Per dvi dienas reikėjo iššauti 400 šūvių, kai įprastų tarptautinių varžybų dalyviai 200 taikinių stengiasi numušti per keturias dienas.

Pats savo akademijoje treniruojantis šaulius V. Grybė numušė 359 iš 400 taikinių. Varžybų šeimininkas, kuris ir rengė taikinius, Jéri Tamás surinko 370 taškų. Triskart pasaulio ir šešiskart Europos čempionas Andrásas Szerdahelyi su 341 numuštu taikiniu liko šeštas.

Kitas Lietuvos šaulys Vidūnas Mekšrūnas surinko 290 taškų ir laimėjo veteranų kategorijos varžybas.

„FITASC Sporting“ – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytoje šaudykloje rungtis, kai didelėje teritorijoje įvairiomis trajektorijomis yra išdėstoma daug taikinių mėtymo mašinėlių. Ši šaudymo sporto šaka yra ekstremaliai sudėtinga, todėl aukščiausio rango varžybose dalyvauja tik aukštą meistriškumą ir didžiulę patirtį turintys šauliai.

Lietuvoje ši sporto šaka pradėta kultivuoti nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija, vėliau virtusi Lietuvos sportingo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.