EUROLYGA 2023

Moksleiviai virtualiai susitiko su Lietuvos olimpiečiais M. Valčiukaite, M. Maldoniu, S. Ritteriu ir E. Balčiūnaite

Projekto „Olimpinis mėnuo“ antrąją savaitę net 30 tūkst. projekto dalyvių turėjo progą prisijungti į keturis virtualius susitikimus su olimpiečiais „LTeam“ nariais – irkluotoja Milda Valčiukaite, baidarininku Mindaugu Maldoniu, irkluotoju Sauliumi Ritteriu ir lengvaatlete, vidutinių nuotolių bėgike Egle Balčiūnaite.

 S.Ritteris ir M.Valčiukaitė.<br> LTOK nuotr.
 S.Ritteris ir M.Valčiukaitė.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 8:51 AM

Iškiliausi Lietuvos sportininkai su vaikais bendravo ir patirtimi dalijosi visomis projekto temomis – fizinis aktyvumas, emocinė sveikata, sveika mityba ir bendradarbiavimas.

„Susipažinti su visomis temomis nuo mažų dienų – labai naudinga ir svarbu. Džiaugiuosi, kad galėjau prisijungti ir pabendrauti su daugybe pradinukų. Tokie susitikimai, tikiu, įkvepia ne tik juos, bet ir mane pačią, nekantrauju, kada vėl galėsiu pabendrauti su vaikais, juk jiems mūsų, sportininkų, pavyzdys gali būti labai svarbus ugdant olimpines vertybes“, – mintimis po susitikimo pasidalijo lengvaatletė E. Balčiūnaitė.

Susitikimų metu olimpiečiai atsakė į moderatorių užduotus klausimus projekto temomis, o vėliau mielai pabendravo ir su projekto dalyviais bei atsakė į jiems labiausiai rūpimus klausimus. Pradinukai domėjosi, kiek sportininkai turi medalių, ką mėgsta veikti be sporto, kiek laiko per parą sportuoja bei uždavė daugelį kitų jiems svarbių klausimų.

„Manau, kad tokie projektai yra labai svarbūs mūsų jaunimui. Man labai malonu prisijungti ir, tikiuosi, kad susitikimo metu pavyko įkvėpti vaikus, kurie uždavė labai įdomius klausimus sveikos gyvensenos temomis ir noriai įsitraukė į pokalbį“, – po susitikimo teigė S. Ritteris.

Praėjusią savaitę projekto dalyviai susipažino su emocinės sveikatos tema ir užsiėmimų, pamokų, pertraukų metu bei namuose mokėsi atpažinti ne tik savo emocijas, bet ir vertybes, o šią savaitę susipažins su ne mažiau svarbia – sveikos mitybos tema.

„Jau nuo mažų dienų siekiame mažų ar didelių tikslų. Ne tik suaugusiems, bet ir pradinių klasių moksleiviams reikėtų koncentruotis ties savomis emocijomis ir tikslais. Koncentruotis į tai, kas priklauso nuo mūsų pačių, o ne nuo aplinkos“, – vaikams susitikimo metu pabrėžė M. Valčiukaitė.

Projektą globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Spalį vykstančio projekto iniciatoriai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas projekto metu siekia supažindinti vaikus su olimpizmo filosofija ir sveika gyvensena.

„Žmogaus kūnas yra sutvertas judėti. Dėl kompiuterių, telefonų dažniausiai sumažėja fizinis aktyvumas, kurio nebuvimas galiausiai nulemia sveikatos problemas. Tad yra labai svarbu nepamiršti būti aktyviems, ar tai būtų pasivaikščiojimas su draugais, ar kitos įdomios veiklos ar žaidimai. Aktyviai leisdami laiką mes primename savo kūnui tai, kad jis yra sveikas ir stiprus“, – sveikai ir aktyviai gyventi vaikus skatino M. Maldonis.

Projektas tęsis visą spalio mėnesį, o jo metu su vaikais užsiims ne tik ekspertai, specialistai ir olimpiečiai, bet ir visus įrankius iš organizatorių gavę mokytojai. Olimpinis mėnuo vaikus įtrauks tiek pamokų metu, tiek pertraukų metu, tiek namuose – veiklomis kartu su tėveliais.

Šiais metais projekte „Olimpinis mėnuo“ dalyvauja 1900 klasių iš visos Lietuvos, o tai yra daugiau nei 30 tūkst. pradinių klasių mokinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį