EUROLYGA 2023

Laura Asadauskaitė – apie nematomą olimpinio sidabro pusę: „Mano pasiekimai – visos komandos nuopelnas“

„Varžybos man dar nesibaigė. Net ir po jų kiekviena diena yra kaip maratonas, tačiau tai – duoklė visuomenei. Įvairūs apdovanojimai, susitikimai, bendravimas su žmonėmis, kalbėjimas apie save – šiuo metu mano gyvenime vyksta labai daug gerų dalykų“, – neslepia Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionė, penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> LTOK nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> LTOK nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

ltok.lt

Oct 20, 2021, 10:55 AM, atnaujinta Oct 20, 2021, 11:06 AM

Pastarieji porą mėnesių jos gyvenime kiek kitokie nei įprastai: treniruočių grafikas nebe toks intensyvus, tačiau įvairių veiklų gausus ritmas ne ką lėtesnis nei prieš išvykstant į Tokiją. Ir nors atlaikyti kasdienį žiniasklaidos dėmesį jai taip pat tampa nemenku iššūkiu, šį laikotarpį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė sako labai vertinanti.

„Tai labai įdomus laikas“, – tikina ji.

„Džiaugiuosi, kad varžybinį gyvenimą šiandien galiu šiek tiek atidėti į šalį ir pasinerti į kitas veiklas, prisidėti prie sporto gerovės kitais būdais: daugiau kalbėti aktualiais klausimais, spręsti su sportu susijusias problemas, dalyvauti įvairiuose renginiuose.

Tai padeda šiek tiek užsimiršti, emociškai pailsėti“, – mintimis dalijasi 37 metų olimpietė.

Tarp artimiausių jos planų – spalio 21-ąją vyksianti „LTeam konferencija“. Jau tradiciniu tapusiame, penktus metus iš eilės organizuojamame renginyje, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ketvirtadienį pasakos apie tai, kas slypi už olimpinio sidabro. Drauge su Atėnų olimpinio sidabro ir Pekino olimpinio bronzos medalių laimėtoju, penkiakovininku, treneriu Andrejumi Zadneprovskiu, penkiakovės treneriu Jevgenijumi Kliosovu bei olimpiete, bėgimo trenere Irina Krakoviak ji diskutuos apie komandinio darbo svarbą.

Pasak penkiakovininkės, net vieno sportininko iškovotas medalis, iš tiesų yra visos komandos nuopelnas.

„Siekiant rezultato, labai svarbu turėti profesionalią, patikimą komandą. Kiekvienas žmogus joje labai svarbus ir be kiekvieno iš jų indėlio nebūčiau tiek daug pasiekusi, nebūčiau iškovojusi pergalių.

Visi mano pasiekimai nėra tik mano pasiekimai, tai – bendras visos komandos darbas“, – sako L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Iš Tokijo į Lietuvą parvežtą sidabro medalį sportininkė pirmiausia vadina pergale prieš save pačią. Tai tarsi įrodymas, kad gali daugiau, nei tikiesi.

„Iškovoti tą vienintelį medalį, parvežti jį į Lietuvą – man didžiulė laimė, didžiulė garbė. Nors tas kelias nebuvo lengvas: teko susidurti su daugybe iššūkių, įvairių sunkumų. Kita vertus, jei sieki rezultato – pasiduoti negalima, jei turi tikslą – privalai daug dirbti, o tuomet viskas įmanoma“, – įsitikinusi pašnekovė.

Apie tai, kas jai padėjo nepasiduoti silpnumo akimirkomis, apie tai, kaip motyvavo save kelyje į pergalę, ji pasidalins „LTeam konferencijoje“.

Nemokamoje, kasmet daugybę sporto gerbėjų ir profesionalų suburiančioje konferencijoje bus galima išgirsti ir daugiau aktualių pranešimų populiariausiomis temomis: apie pasaulines sporto tendencijas pasakos ir mintimis bei patirtimi dalinsis sporto medikai, teisininkai, komunikacijos specialistai, netrūks įvairių diskusijų, interaktyvių pramogų.

Tarp labiausiai laukiamų šių metų svečių – viešnia iš Olandijos, sporto psichologė Anje Marijcke van Boxtel, dirbusi su Nyderlandų olimpine rinktine. Ji kalbės apie psichologinio pasiruošimo svarbą: kaip įveikti nesėkmes, atsitiesti po padarytų klaidų, o suklupus atrasti drąsos pabandyti iš naujo.

Šiemet Vilniaus lengvosios atletikos manieže vyksianti „LTeam konferenciją“ po metų pertraukos vėl bus rengiama gyvai. Konferencijos pranešimus bus galima ir stebėti tiesiogiai – jie bus transliuojami „LTeam“ feisbuko puslapyje.

Spalio 21 d. Vilniaus lengvosios atletikos manieže vyksiantį renginį organizuoja Lietuvos olimpinis fondas. Renginį ves laidų ir renginių vedėjas, sporto gerbėjas Paulius Ambrazevičius.

„LTeam konferencija“ – nuo 2017 metų rengiamas unikalus renginys sporto fanams ir profesionalams. Vienintelėje tokio pobūdžio konferencijoje savo sričių profesionalai pasakoja apie pasaulines sporto rinkos tendencijas, dalijasi asmenine patirtimi bei patarimais.

Per penkerius metus „LTeam konferenciją“ kasmet rudens viduryje organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinis fondas. Dėl COVID-19 pandemijos konferenciją bus galima stebėti tiesiogiai iš bet kurios pasaulio vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.