EUROLYGA 2023

Šiuolaikinės penkiakovės federacijoje - naujas prezidentas ir naujos pareigos J. Kinderiui

Ketvirtadienį Vilniuje įvyko 2021 m. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos rinkimų konferencija. Konferencijos metu 2017-2021 m. savo veiklos ataskaitą pateikė LŠPF prezidentas Gendadijus Makuševas.

J.Kinderis.<br>K. Štreimikio nuotr.
J.Kinderis.<br>K. Štreimikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 3:38 PM, atnaujinta Oct 21, 2021, 3:40 PM

Federacijos vadovas pasidžiaugė puikiais penkiakovininkų rezultatais, kuriuos vainikavo Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės Tokijuje iškovotas vienintelis Lietuvos olimpinis medalis – sidabras.

„Auga ir gražus jaunimas, pasiekęs daug gerų rezultatų, visus juos būtų sunku išvardinti, – sakė G. Makuševas. – Nepaisant COVID-19 situacijos, pavyko surengti visus Lietuvos čempionatus, surengėme ir du puikius tarptautinius renginius Lietuvoje – 2017 m. Pasaulio taurės finalą Vilniuje ir 2019 m. Europos jaunių čempionatą Kaune. Norėtųsi ateityje išlaikyti tokį pat aukštą tiek rezultatų, tiek veiklos lygį.“

Prezidento veiklos ataskaita buvo patvirtinta vienbalsiai.

Į LŠPF prezidento pareigas buvo iškelti du kandidatai – G.Makuševas ir Aistis Baronas.

Prezidentu 2021-2025 m. kadencijai buvo išrinktas A.Baronas, surinkęs 6 iš 10 balsų.

Naujasis LŠPF prezidentas pateikė Andrejaus Zadneprovskio ir Lietuvos sporto universiteto rektorės Dianos Rėklaitienės kandidatūras į LŠPF viceprezidentų pareigas, o Justino Kinderio – į LŠPF generalinio sekretoriaus poziciją.

A.Zadneprovskis viceprezidentu išrinktas vienbalsiai, o už J. Kinderį balsavo 9 nariai. Už D.Rėklaitienę balsavo 4 iš 10 LŠPF narių, 1 – prieš, tačiau net 5 susilaikė, todėl kandidatė buvo išrinkta viceprezidente.

Į Trenerių tarybos pirmininkus buvo pasiūlytos Artūro Kalinino, Tomo Makarovo ir Pauliaus Aleksandravičiaus kandidatūros. Trenerių tarybos pirmininku išrinktas 4 balsus surinkęs P.Aleksandravičius.

Visi aukščiau išvardinti asmenys automatiškai tapo LŠPF vykdomojo komiteto nariais. Dar du vykdomojo komiteto nariai buvo išrinkti atskiru balsavimu. Į šias pozicijas buvo pasiūlyti Edvinas Krungolcas, Artūras Kalininas, Tomas Makarovas ir Vilius Aleliūnas, o po balsavimo į vykdomąjį komitetą buvo išrinkti A.Kalininas (6 balsai) ir T.Makarovas (4).

Taip pat buvo konferencijos metu LŠPF garbės nariais buvo paskirti Jurijus Moskvičiovas, Viačeslavas Kalininas, Vytautas Polujanskas ir Valentinas Mizgaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.