EUROLYGA 2023

Fondo paramą gavęs Vilniaus šachmatų klubas padidino entuziastų gretas

Vilniaus šachmatų klubas pranešė, kad gavus Sporto rėmimo fondo lėšas ženkliai išaugo šachmatų mėgėjų skaičius.

 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
 Šachmatų entuziastai.<br> VŠK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 2, 2021, 2:53 PM

Projekto metu buvo įsigytas naujas modernus varžybų inventorius – šachmatų komplektai bei laikrodžiai, kompiuteris, šachmatų teisėjavimo programos, taip pat stalai ir kėdės lauke vykstantiems arba išvažiuojamiesiems renginiams. Tai įgalino surinkti triženklį dalyvių skaičių Vilniaus atvirajame greitųjų šachmatų čempionate, leidžia sėkmingai vykdyti vis gausėjančius kassavaitinius turnyrus.

Kiekvieną savaitę „Užupio kavinė“ priima virš 40 šachmatininkų (pandemijos metu, vykstant nuotoliniams turnyrams, dalyvių skaičius viršydavo 80), kurie šiemet vieną kartą per mėnesį būna pateikiami Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) reitingo apskaitai.

Klubo organizuojamos greitųjų šachmatų varžybos vyksta ne tik Vilniaus mieste, bet ir regione, taip pat surengtas simultanas su LR Seimo pirmininke, šachmatų didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen, buvo teikiama pagalba aukštojo mokslo įstaigoms organizuojant savo studentų ar bendruomenės čempionatus.

Apie būsimus ir buvusius renginius bei kitą klubo sportinę ar visuomeninę veiklą buvo skelbiama feisbuke bei tinklalapyje. Naujienų prieinamumas ženkliai padidino klubo veiklos sklaidą bei žmonių įsitraukimą į Vilniaus šachmatų bendruomenę, o atlikti programiniai darbai leidžia sėkmingai ir automatizuotai dokumentuoti klubo veiklą ir vertinti jos rezultatus.

Lyginant su ankstesniais metais, nepaisant COVID-19 pandemijos fono, žaidėjų skaičius ženkliai išaugo tiek klubo savaitiniuose turnyruose, tiek apskritai suaugusiųjų varžybose Vilniaus mieste. Vien savaitiniuose klubo turnyruose (skaičiuojant gyvus ir internetinius) sudalyvavo 307 šachmatininkai, iš kurių net 135 iki tol nebuvo dalyvavę.

Klubas iš fondo gavo beveik 8 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.