EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkas E. Skurdelis liko per žingsnį nuo pasaulio čempionato medalio: suklupo ketvirtfinalyje

Serbijos sostinėje Belgrade vykstančiame pasaulio vyrų bokso čempionate Lietuvos rinktinei nepavyko iškovoti medalių. Arčiausiai apdovanojimo buvo Edgaras Skurdelis. Tris pergales pasaulio čempionate iškovojęs E. Skurdelis pateko į svorio kategorijos iki 60 kg ketvirtfinalį ir nuo prizininkų pakylos jį skyrė viena pergalė.

Edgaras Skurdelis.<br> AIBA nuotr.
Edgaras Skurdelis.<br> AIBA nuotr.
Edgaras Skurdelis.<br> AIBA nuotr.
Edgaras Skurdelis.<br> AIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2021, 4:23 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 4:25 PM

Lemiamoje kovoje Lietuvos boksininko pergalių seriją nutraukė Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis ir šių metų Azijos vicečempionas iranietis Daniyalas Shahbakhsas. Po labai atkaklios kovos E. Skurdelis turėjo pripažinti varžovo pranašumą taškais 2:3 (29:28, 27:30, 28:29, 28:29, 29:28).

Dvikovos svarba lėmė tai, jog pirmą raundą abu varžovai pradėjo atsargiai ir ypač iranietis vengė artimos kovos. Po pirmo raundo trys teisėjai iš penkių įžvelgė E. Skurdelio pranašumą. Apylygiai klostėsi ir antras raundas, kurio pabaigoje šiek tiek aktyvesnis buvo D. Shahbakhsas ir tai lėmė jo pergalę raunde 4:1.

Lemiamo trečio raundo pradžioje iraniečiui buvo stipriai prakirstas antakis ir ringo teisėjas sustabdė kovą. Po mediko apžiūros buvo leista tęsti kovą ir D. Shahbakhsas sugebėjo išlaikyti persvarą iki finalinio gongo.

Patekęs į pusfinalį E. Skurdelio varžovas užsitikrino mažiausiai bronzos medalį ir 25 tūkst. JAV dolerių premiją.

Lietuvos bokso rinktinės sąskaitoje išlieka 4 medaliai, laimėti po nepriklausomybės atkūrimo. 1993 m. sidabro medalį laimėjo Vitalijus Karpačiauskas. Bronzos apdovanojimus iškovojo Vidas Bičiulaitis (1995 m.), Daugirdas Šemiotas (2007 m.) ir Egidijus Kavaliauskas (2011 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?