EUROLYGA 2023

Šiuolaikinėje penkiakovėje nebeišvysime jojimo rungties

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija (UIPM) slaptame balsavime nusprendė pašalinti jojimo rungtį iš šiuolaikinės penkiakovės rungčių sąrašo.

Šiuolaikinėje penkiakovėje nebeišvysime jojimo rungties.<br>V.Dranginio nuotr.
Šiuolaikinėje penkiakovėje nebeišvysime jojimo rungties.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 5:09 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 9:03 AM

„The Guardian“ praneša, kad jojimą nuspręsta pakeisti dviračių lenktynėmis.

Penkiakovės rungtynės olimpiadoje vyksta nuo 1912 m. Nuo tuo laiko visos penkios rungtys buvo tos pačios: fechtavimas, plaukimas, jojimas, bėgimas ir šaudymas.

Sidnėjaus olimpiados šiuolaikinės penkiakovės bronzos medalio laimėtoja Kate Allenby, sako, kad toks ėjimas buvo sporto katastrofa: „Apie tai reikia kalbėti, tai nėra šiuolaikinė penkiakovė, jeigu joje nėra jojimo“.

Tiesa, kitas Didžiosiso Britanijos olimpietis Gregas Whyte’as teigia suprantantis tokius pokyčius.

„Nemanau, kad tai būtinai yra blogas dalykas. Ankstesniais laikas fechtavimasis trukdavo 14 valandų, o dabar Paryžiuje visas renginys užtruks vos 90 minučių. Visos sporto šakos evoliucionuoja ir joks sportas nėra apsaugotas nuo pokyčių šiuolaikinėje televizijos eroje“.

Lietuvai Tokijo olimpinėse žaidynėse vienintelį medalį atnešė būtent penkiakovininkė – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabro medalį. Tačiau būtent jojimo rungtis visiškai sujaukė Justino Kinderio pasirodymą. Sportininkas iki jojimo rungties turėjo geras pozicijas, tačiau jo žirgas ėmė spyriotis ir sužlugdė bet kokią viltį kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų.

„Tikrai niekam nelinkėčiau tokioje būsenoje būti. Tu net nežinai, kiek tų taškų yra. Tu žinai, kad tau varžybos praktiškai baigėsi. Minutę atsilikti – daug...“, – dar šiemet Tokijuje kalbėjo J.Kinderis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.