EUROLYGA 2023

Seimas balsuos dėl naujo sporto finansavimo modelio – vers loterijų organizatorius visus mokėsčius mokėti į valstybės biudžetą

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl dviejų įstatymų pataisų, pakeisiančių loterijų organizatorių apmokestinimą – nuo kitų metų liepos jie turėtų mokėti 13 proc. išplatintų bilietų vertės mokestį į valstybės biudžetą.

Verslininkas pasakojo turintis savo skaičių kombinacijas, su jomis ir buvo laimėjęs sumas po kelis<br>Loterijos organizatorių nuotr.
Verslininkas pasakojo turintis savo skaičių kombinacijas, su jomis ir buvo laimėjęs sumas po kelis<br>Loterijos organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 7:11 AM, atnaujinta Nov 4, 2021, 2:41 PM

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos paralimpinis komitetai būtų finansuojami iš biudžeto, o loterijų organizatoriams nebeliktų prievolės sportui tiesiogiai skirti 8 proc. pajamų už išplatintus loterijų bilietus.

Prognozuojama, kad šalies sportas dėl to kitąmet gautų pora milijonų eurų daugiau nei dabar numatyta 2022 metų biudžete (20,9 mln. eurų).

Šių metų biudžete aukšto meistriškumo sportui numatyta 16,3 mln. eurų.

Dabar loterijų organizatoriai moka 5 proc. išplatintos bilietų nominalios vertės mokestį į valstybės biudžetą ir 8 proc. tiesiogiai skiria paramos gavėjams.

Didžiausia loterijų organizatorė yra „Olifėja“ (75 proc. rinkos), kurios 51 proc. akcijų valdo LTOK.

„Olifėja“ 8 proc. nuo kiekvieno bilieto vertės skiria paramos gavėjui.

Pernai 95 proc. LTOK pajamų sudarė „Olifėjos“ skiriama parama (6,8 mln. eurų) ir įmonės išmokėti dividendai (3,5 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.