EUROLYGA 2023

Kai šlovė susuka protą: neblaivi NFL žvaigždė lėkė net 251 km/val. greičiu ir pražudė moterį Automobilyje rastas pistoletas

Vienas perspektyviausių amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) žaidėjų Henry Ruggsas III susidūrė su rimtais nemalonumais. Trečiadienį 22-ejų „Las Vegas Raiders“ ekipos žaidėjas būdamas neblaivus su automobiliu lėkė net 251 km/val. greičiu. Jaunoji žvaigždė nesuvaldė automobilio ir jis trenkėsi į kitą transporto priemonę, kurioje tuo metu buvo moteris. Deja, ji neišgyveno.

H.Ruggsas sukėlė mirtiną avariją.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
H.Ruggsas sukėlė mirtiną avariją.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 11:02 AM

Teismo posėdyje H.Ruggsas pasirodė būdamas neįgaliojo vežimėlyje ir dėvėjo kaklo įtvarą.

Klarko apygardos prokurorai prašė 1 milijono JAV dolerių užstato už nusikaltimą padariusį futbolininką, tačiau teisėjas žaidėjui nustatė, kad užstatas sieks 150 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau tai tik tyla prieš audrą. H.Ruggsui gresia dar rimtesni kaltinimai.

Vyriausiasis apygardos prokuroro pavaduotojas Ericas Baumanas pirštu dūrė į futbolininko atsakomybės trūkumą, nes profesionalūs NFL žaidėjai gali gauti nemokamų pavežėjimų iki namų programą. Tai skatina riboti sportininkų vairavimą.

„Remiantis kaltinamojo neapgalvotu, laukiniu ir visiškai nekontroliuojamu elgesiu galima teigti, kad jis kelia pavojų mūsų visų bendruomenei“, – teisėjui argumentavo E.Baumanas.

Automobilio nesuvaldęs futbolininkas dukart viršijo leistiną alkoholio kiekį kraujyje ir Los Andžele susidūręs su kitu automobiliu pažeidė jo baką – automobilis užsidegė.

Maža to, jame tuo metu buvo 23-ejų moteris, kuri mirė vietoje, nelaimės vietoje taip pat neišgyveno ir jos šou.

Prokurorai remdamiesi oro pagalvėmis nustatė, kad sportininkas likus kelioms sekundėms iki susidūrimo lėkė net 251 km/val. greičiu. Susidūrimo metu automobilis siekė 205 km/val. greitį.

Ir tai dar ne visos H.Ruggso problemos.

Futbolininkas automobilyje taip pat turėjo šaunamąjį ginklą, pasak prokurorų, būdamas neblaivus, vis galėjo sukelti dar ne vieną nusikaltimą.

Prokurorų argumentais šokiruotas liko ir bylos teisėjas Joe Bonaventure'as.

„Tokio greičio neteko matyti per visą savo gyvenimą būnant teisėju“, – samprotavo J.Banaventure'as.

Futbolininkas buvo paleistas už užstatą, tačiau jis turėjo atiduoti savo pasą, prisižadėjo nevartoti alkoholio ir narkotinių medžiagų bei sutiko būti stebimas.

Jo advokatas Davidas Chesnoffas ragino atidėti nuosprendį, kol bus atlikti visi tyrimai.

Vis dėlto vargu, ar į mirtį moterį pasiuntęs futbolininkas sulauks didelės teismo malonės. Pasak prokuroro, už visus pateiktus kaltinimus jam gali grėsti iki 46-erių metų kalėjimo.

Vien už vairavimą išgėrus ir žmogaus sužalojimą ar jo mirtį valstijoje baudžiama iki 20 metų kalėjimo.

H.Ruggsas taip pat atsisveikino ir su savo futbolininko karjera. Iškart po padaryto nusikaltimo „Las Vegas Raiders“ nutraukė sutartį su žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.