EUROLYGA 2023

Netikėta „Mr. Olympia“ žvaigždės mirtis: laukė teismo dėl seksualinės prievartos, prieš tragediją parašė keistą žinutę Per dešimtmetį mirė jau ketvirtasis „Mr. Olympia“ titulo savininkas

JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas, skelbia Fitnessvolt interneto svetainėje. Pagrindine mirties priežastimi nurodomas širdies priepuolis. Teigiama, kad galimai sportininkas patyrė infarktą.

JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br> instagram.com nuotr.
JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br> instagram.com nuotr.
JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br> instagram.com nuotr.
JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br> instagram.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 7:06 PM

Sh.Rhodeno treneris Chrisas Aceto taip pat patvirtino savo auklėtinio mirtį, tačiau atsisakė komentarų, kas galėjo lemti tragišką sportininko lemtį.

Sh.Rhodenas buvo laikomas sporto legenda, savo karjerą pradėjęs 1992 metais. Jis yra laimėjęs prestižiškiausią „Mr. Olympia“ titulą 2018 metais. Tuomet jam buvo 43 metai ir jis laikomas buvo seniausiu kultūristu, kuriam buvo įteiktas pagrindinis „Mr. Olympia“ titulas.

Tiesa, šio garsaus kultūristo karjerą temdė ir rimti įtarimų šešėliai. „Mr. Olympia“ savininkas 2019-siais tariamai išprievartavo moterį kultūristę viename iš viešbučių ir ši byla vis dar buvo nagrinėjama teismuose – ji nebaigta dėl COVID-19 pandemijos.

Tačiau dėl kilusių įtarimų Sh.Rhodenas buvo suspenduotas bei negalėjo dalyvauti jokiose „Mr. Olympia“ serijos varžybose.

Sh.Rhodenas yra ketvirtasis „Mr. Olympia“ konkurso nugalėtojas, kuris mirė per pastaruosius dešimt metų. Prestižinį titulą iškovojęs Sergio Oliva vyresnysis mirė 2012 metais, Larry Scottas – 2014-siais, o Franco Columbu mirė 2019 m.

Garsaus kultūristo mirtis pratęsė virtinę šios sporto šakos atletų netekčių, kurie mirė 2021 metais. Neseniai prieš varžybas Orlande viešbutyje sukniubęs rastas žinomas kultūristas 37-erių Georgas Petersonas.

Paskutinį kartą Sh.Rhodenas socialinėje viešumoje reiškėsi prieš tris dienas ir paliko itin prieštaringą žinutę, kuri šiai dienai atrodo kaip atsisveikinimas „Plyta po plytos ir tam priteiks kantrybės. Iki pasimatymo kitoje pusėje.“

Sh.Rhodenas pradėjo varžytis 1999 metais kaip mėgėjas. Profesionalų licenciją jis laimėjo 2009 m. IFBB Šiaurės Amerikos varžybose kaip sunkiasvoris kultūristas. Jo profesionalus debiutas įvyko 2010 m. „Europa Pro“ kovose, kur jis užėmė 16 vietą.

„Mr. Olympia“ varžybų serijos scenoje jis debiutavo 2011 m., kur liko 11-oje vietoje. Pirmąjį profesionalų laimėjimą jis iškovojo 2012 m. „Tampa Pro“ varžybose ir tai jam suteikė galimybę tais pačiais metais dalyvauti pirmąkart svarbiausiose „Mr. Olympia“ varžybose.

Per savo karjerą Sh.Rhodenas laimėjo septynis profesionalius konkursus. Nė vienas neprilygo pergalei 2018 metais „Mr. Olympia“ scenoje, kurioje jis aplenkė Philą Heathą, kuris bandė šį titulą laimėti aštuntą kartą.

Pastaraisiais metais Sh.Rhodenas gyveno Las Vegase ir bendradarbiavo su „Muscle Beach Nutrition“ maisto papildų bendrovę, su kuria jis aktyviai vykdė reklaminę kampaniją. Jis taip pat ėmėsi mentoriaus ir trenerio darbų, teisėjavo IFBB Pro lygoje.

Velionis turi dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.