EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Lenkiją

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė nesėkmingai pradėjo Baltijos „Iššūkio“ taurės turnyrą Estijoje.

 Lietuvos rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Lenkiją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Lenkiją.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-11 22:35

Taline įvykusiose turnyro atidarymo rungtynėse sėkmingai rungtynes pradėję lietuviai savo trapaus pranašumo neišlaikė ir antroje rungtynių pusėje neprilygo lenkams, kurie iškovojo užtikrintą pergalę 11:3.

Rungtynių pradžia lietuviams nieko blogo nežadėjo: jau trečiąją rungtynių minutę Ilja Četvertakas realizavo daugumą išvesdamas lietuvius į priekį (02:07, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Nerijus Ališauskas). Nors po poros minučių lenkai rezultatą išlygino, įpusėjus kėliniui komandą dar kartą į priekį išvedė Aurimas Gaidauskas (10:44, rez. perd. Emilijus Krakauskas).

Vieno įvarčio pranašumą lietuviams pavyko išlaikyti iki rungtynių vidurio, bet vėliau kontrolę tvirtai į savo rankas perėmė lenkai. Trys įvarčiai antrajame kėlinyje leido jiems įgyti persvarą, o trečiajame kėlinyje įsibėgėję oponentai dar labiau didino savo persvarą.

Po septintojo įvarčio progą debiutuoti rinktinėje gavo ir į Lietuvos rinktinės vartus stojo Arkadijus Grigaravičius-Reyzinas, bet kolegą Artūrą Pavliukovą pakeitusiam 19-mečiui teko iš savo vartų ritulį traukti keturis kartus.

Rungtynių pabaigoje lietuviams pavyko susitikimą užbaigti įvarčiu, kai antrą kartą pasižymėjo geriausio žaidėjo titulą Lietuvos rinktinėje po mačo atsiėmęs Ilja Četvertakas (59:46).

„Rungtynes pradėjome gerai, vaikinai pirmajame kėlinyje puikiai kovėsi ir rodė energingumą. Antrajame kėlinyje pradėjome klysti ir nustojome žaisti savo žaidimą, patys susikurdami sau problemų. Leidome varžovams susikurti progų, kurias jie pavertė įvarčiais ir tai pakeitė šias rungtynes.“

Lietuvos rinktinei turnyre Taline dar liko dvi rungtynės: rytoj 19:00 val. jie susitiks su turnyro šeimininkais estais, o šeštadienį jie užbaigs turnyrą rungtynėmis su Latvijos studentų rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.