EUROLYGA 2023

Taline įsikūrusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė ketvirtadienį pradės Baltijos „Iššūkio“ taurės turnyro kovas

Lietuvos vyrų rinktinė trečiadienį pasiekė Estijos sostinę, kur ji ketvirtadienį pradės Baltijos „Iššūkio“ taurės turnyro kovas.

 Lietuvos ledo ritulio rinktinė treniruojasi Taline<br> Hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė treniruojasi Taline<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 8:39 AM

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lapkričio 11-13 dienomis rungsis keturių komandų tradiciniame Baltijos „Iššūkio“ turnyre. Kartu su lietuviais ir estais, dėl šio turnyro nugalėtojų titulo varžysis ir Lenkijos bei Latvijos studentų rinktinės.

Pasiekusi Taliną, Lietuvos vyrų rinktinė trečiadienį surengė ir savo pirmąją treniruotę. Trenerių Rono Pasco, Arūno Aleinikovo ir Mindaugo Kiero auklėtiniai vis dar nėra pilnos sudėties: laukiama vėliau prisijungsiančių trijų puolėjų.

Beje, du iš jų – Ugnius Čižas ir Paulius Gintautas į rinktinę atvyks puikios nuotaikos, nes šį vakarą Norvegijoje surengė įspūdingą pasirodymą: pirmasis atliko keturis rezultatyvius perdavimus, o antrojo sąskaitoje – trys įvarčiai.

Laukdama rinktinės žaidėjų, vyrų rinktinė komandą pasistiprino Estijoje stovyklaujančios U20 rinktinės nariais. Kartu su vyrų rinktinės žaidėjais treniruotėje taip pat dalyvavo ir U-20 rinktinės vartininkai Kristupas Pranckietis ir Arkadijus Grigaravičius-Reizinas bei puolėjai Dovydas Laimutis, Jaromiras Šusterovas, Eimantas Noreika ir Rojus Plypys.

Iš šių žaidėjų, vienas vartininkas ir trys puolėjai, padės nacionalinei rinktinei ir mače ketvirtadienį 15 val. su Lenkija.

Lietuvos rinktinei Baltijos „Iššūkio“ taurėje padės ir Kontinentinėje ledo ritulio lygoje žaidžiantis Nerijus Ališauskas. Prieš pat atvykdamas į vyrų rinktinę jis Rygos „Dinamo“ gretose atliko rezultatyvų perdavimą, bet pats gynėjas pripažino, jog tame susitikime jam teko žaisti neišsigydžius traumos, o dabar jo forma tikrai nėra optimali.

„Nepasakyčiau, jog sužaidžiau gerai, ar, kad šiuo metu esu geros formos. Turėjau nedidelę traumą, kurios dar nesu iki galo išsigydęs, bet trūko gynėjų ir man teko eiti žaisti. Tikiuosi, kad ateityje mano forma tik gerės“, – kalbėjo N.Ališauskas.

Po metų pertraukos „Dinamo“ marškinėlius užsivilkęs 30-metis šį sezoną per 18 rungtynių atliko du rezultatyvius perdavimus, o jo teigimu, šis sezonas Rygos komandai yra dvejopas.

„Sezonas sunkus, turime permainų – treneris paliko komandą. Iš pradžių viskas atrodo klostėsi gerai, bet tokie pasikeitimai, nemanau, kad mums buvo į gerą. Dabar reikia laiko persigrupuoti ir toliau siekti pergalių“, – tikino sportininkas.

Po daugiau nei metų pertraukos rinktinės marškinėlius užsivilkęs N. Ališauskas šį kartą bus vyriausias rinktinės žaidėjais, o gynėjo teigimu, šis turnyras yra skirtas į komandą įtraukti jaunesnius žaidėjus bei ruoštis pasaulio čempionatui.

„Labai smagu vėl atvykti į rinktinę ir visiems kartu susirinkti bei pasitreniruoti. Atvykome į turnyrą rimtai kautis ir pasiruošti kitąmet laukiančiam pasaulio čempionatui.

Kažko labai įspūdingo šiame turnyre tikėtis bus sunku. Nėra daug laiko ruoštis: vakar turėjome treniruotę, o šiandien čiuožėme po ilgos kelionės.

Vis dar neturime visų rinktinės žaidėjų, tik rytoj atvyks keli rinktinės nariai. Tad didelių tikslų nėra, mes tiesiog norime pasiruošti pasaulio čempionatui, pamokyti naujus žaidėjus, parodyti jiems kaip treneris nori, jog mes žaistumėme ir leisti jiems pajusti rinktinės atmosferą. Šis turnyras mums bus vienas iš to proceso etapų“, – sakė N.Ališauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio