EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininką Rusijoje sustabdė netinkama skiepų pažyma

Taganrogo „Donskije kazaki“ rankininkas Deividas Virbauskas ir trys jo komandos draugai ketvirtadienį dėl biurokratinių kliūčių negalėjo žaisti Rusijos lygos rungtynių su Sankt Peterburgo „Neva“ ekipa. Žaidėjai liko užribyje dėl netinkamų skiepų pažymų.

Deividas Virbauskas (dešinėje)<br>rankinis.lt
Deividas Virbauskas (dešinėje)<br>rankinis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2021, 11:28 AM, atnaujinta Nov 12, 2021, 11:29 AM

D.Virbauskas kartu su komandos draugais išvyko į Sankt Peterburgą, tačiau jam bei baltarusiams Maksimui Nesvadbai, Aleksejui Šinkeliui ir Maksimui Drozdovui nebuvo leista eiti į aikštę.

„Kazaki“ komandos užsieniečių ketveriukę sutrukdė naujas Sankt Peterburgo vyriausybės potvarkis, pagal kurį šiame mieste galioja tik vieningos Rusijos valstybinių ir municipalinių paslaugų tarnybos išduota skiepų pažyma. Pažymos, kurios iki tol tiko kituose Rusijos miestuose, Sankt Peterburge nuo lapkričio pradžios yra bevertės.

Kaip rašo Taganrogo klubo interneto svetainė, norėdami gauti šią rusišką pažymą sunkumų patiria net Rusijos piliečiai, o užsieniečiams greitai susitvarkyti dokumentus apskritai buvo neįmanoma.

Lietuviui ir trims baltarusiams likus užribyje, Taganrogo komandoje galėjo žaisti tik devyni rankininkai. Jie vieną kėlinį lygiai kovojo su „Neva“ ekipa, tačiau po pertraukos ilgesnį suolą turėję šeimininkai buvo aiškiai pranašesni ir nugalėjo 26:21 (12:12).

Rusjos superlygoje „Kazaki“ per 10 rungtynių iškovojo 12 taškų ir užima šeštąją vietą. Tiek pat taškų turi ir „Neva“. Šias komandas lenkia Čechovo „Medvedi“ (22 taškai), Permės „Medvedi“ (16), Maskvos CSKA (15) ir Saratovo SGAU (13).

D.Virbauskas nuo sezono pradžios žaidė 9 rungtynes ir įmetė 33 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?