EUROLYGA 2023

Lietuvos kerlingo duetas patirties sėmėsi pasaulinio turo turnyre Lodzėje

Lietuviai Konstantinas ir Akvilė Rykovai dalyvavo Lodzėje (Lenkija) vykusiame pasaulinio kerlingo (akmenslydžio) turo mišrių dvejetų turnyre „Mixed Doubles Lodz“.

 Rykovai. <br> Organizatorių nuotr.
 Rykovai. <br> Organizatorių nuotr.
 Rykovai. <br> Organizatorių nuotr.
 Rykovai. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dominykas Genevičius

Nov 17, 2021, 1:02 PM, atnaujinta Nov 17, 2021, 1:05 PM

Tai vienas pajėgiausių turnyrų šiame sezone, nes jame varžėsi 24 komandos, o pusė jų šiemet dalyvaus atrankoje į žiemos olimpines žaidynes arba pačioje olimpiadoje. Net keturios komandos patenka į pasaulio reitingo pirmąjį dešimtuką.

„Esame patenkinti tuo ,kad iš principo buvome įtraukti į tokio lygio turnyrą. Tai didžiulė patirtis ir galimybės išmokti naujų dalykų“, – sakė A. Rykovė.

Nors netrūko ir skaudžių pamokų, lietuviai turnyre neliko be pergalių. D grupės trečiajame susitikime Akvilė ir Konstantinas Rykovai 7:6 įveikė lenkus Adelą Walczak ir Andrzejų Augustyniaką.

Kitose rungtynėse Lietuvos duetas 1:11 pralaimėjo Ispanijos atstovams Mikeliui Unanue ir Oihane Otaegi, 2:8 pralaimėjo lenkams Patrykui Paradowskiui ir Agatai Wladernai, 2:7 turėjo pripažinti rusų Annos Sidorovos ir Aleksejaus Timofejevo pranašumą bei 5:8 nusileido vengrams Gyorgy Nagy bei Ildiko Szekeresui.

„Nors grupėje pavyko pasiekti tik vieną pergalę, bet rungtynes su Rusijos ir Vengrijos rinktinėmis taip pat vertiname teigiamai. Mums pavyko parodyti gerą LSD rezultatą – tai papildomas statymų rodiklis, kuris naudojamas vertinant komandas, turinčias vienodą pergalių skaičių. Dėl įtempto grafiko per dieną teko sužaisti tris susitikimus. Tai – retas atvejis, bet kartu ir papildomi patirtis bei išbandymas“, – teigė A. Rykovė.

Kerlingo žaidėja taip pat pasidžiaugė, kad du lietuvių mačus transliavo gyvai, todėl po rungtynių buvo galima nagrinėti įrašus bei analizuoti visas padarytas klaidas.

„Radome, ką galima patobulinti. Taip pat norime pastebėti, kad Lenkijoje atsiradus specializuotai kerlingo arenai, vietinių lenkų komandų lygis stabiliai auga. Mes, negalėdami nuolat treniruotis gimtinėje, pasauliniuose turnyruose vis dar negalime parodyti norimo rezultato“, – pridūrė A. Rykovė.

Puikiai šiame turnyre pasirodė estai Harri Lillas ir Marie Turmann. Jie nukeliavo iki finalo ir tik lemiamoje akistatoje 4:10 nusileido čempionais tapusiems šveicarams Danielai Rupp ir Kevinui Wunderlinui.

Trečiąją vietą užėmė kitas Šveicarijos duetas Martinas Riosas ir Jenny Perret, kurie mažajame finale 7:6 palaužė čekus Zuzaną Paulovą ir Tomašą Paulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.