EUROLYGA 2023

Milžiniškas susidomėjimas šaudymo iš lanko varžybomis Alytuje – teko stabdyti registraciją

Lapkričio 20-21 dienomis Alytaus arenoje vyks tradicinės tarptautinės „Best Indoor“ šaudymo iš lanko varžybos. Nors pandemija ir įvairūs apribojimai organizatoriams vėl sukėlė papildomų iššūkių, susidomėjimas varžybomis viršijo lūkesčius. Į varžybas užsiregistravo šiam laikotarpiui maksimalus galimų dalyvių skaičius, todėl Alytuje savo jėgas išbandys beveik 100 lankininkų.

 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
 Alytuje vyks tarptautinės varžybos<br> D.Minsės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-11-17 14:49

Šios varžybos yra įtrauktos į Tarptautinės šaudymo iš lanko federacijos („World Archery“) kalendorių. Daugiau nei 20 sportininkų atvyks iš kaimyninių šalių – Lenkijos ir Latvijos.

„Iš tikrųjų registraciją anksčiau laiko sustabdyti teko pirmą kartą, o tai puikiai parodo, kad tokio dalyvių skaičiaus tikrai nesitikėjome. Žiūrint į pandeminę situaciją pasaulyje, svarstėme, ar išvis galėsime surengti šias varžybas. Vėliau vis dėlto apsisprendėme jas vykdyti nors ir nedideliam lankininkų skaičiui, o galų gale turėjome sustabdyti registraciją, nes pasiekėme maksimalų šiuo metu galimų priimti dalyvių skaičių“, – sakė varžybas organizuojančio lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ trenerė Inga Timinskienė.

Vienų didžiausių šaudymo iš lanko varžybų Lietuvoje organizatoriai prisipažįsta, kad daugelis lankininkų pasiilgo aukšto lygio varžybų, todėl jie aktyviai registravosi į jas.

Pirmosios „Best Indoor“ varžybos Alytuje buvo surengtos 2013 metais. „Žaliasis lankas“ nuo pat pradžių deklaravo siekį tobulėti ir sukurti renginį, prilygstantį pasaulinėms šaudymo iš lanko varžyboms. Dėl to nebe pirmą kartą jos bus surengtos didžiausioje Alytaus arenoje.

„Norime, kad varžybos vyktų didžiausiose, geriausiose sporto bazėse, o šiuos kriterijus puikiai atitinka Alytaus sporto ir rekreacijos centro arena. Žinoma, norint dviem dienoms savaitgalį užsiimti visą areną, konkuruojame su kitais, didesniais sportais, todėl tai tampa nemažu iššūkiu. Džiaugiuosi, kad šiais metais lapkričio 20-21 dienomis arenoje karaliaus šaudymas iš lanko ir didžiausios Lietuvoje bei Baltijos šalyse varžybos“, – pabrėžė I. Timinskienė.

Šiose varžybose tradiciškai bus kovojama individualiose bei komandinėse rungtyse. Nugalėtojai galės džiaugtis visiškai unikaliais, būtent šioms varžyboms pagamintais prizais bei piniginiais apdovanojimais.

„Varžybų metu lankininkams turėsime netikėtus iššūkius, kurių metu jie galės laimėti mūsų rėmėjų įsteigtus prizus. Taip pat visi nepatekę į finalines varžybas turės galimybę sudalyvauti papildomame turnyre. Turbūt labiausiai mums patinkantis ir visus lankininkus intriguojantis akcentas – finalinės varžybos, tiesioginė jų transliacija ir vykdymas tokiu pat principu kaip finalai Europos, pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse“, – pasakojo I. Timinskienė.

I. Timinskienė džiaugiasi, kad kasmet varžybos Alytuje susilaukia daug teigiamų dalyvių įvertinimų, todėl jau reikia planuoti, kaip priimti į jas 100-200 sportininkų.

„Žinoma, su dalyvių skaičiumi atsiranda nauji iššūkiai, tačiau tam tikra prasme jie tikrai malonūs. Kasmet vis turime naujų idėjų, netikėtumus, kurių kol kas atskleisti nenorime, planuojame ir 2022 metų varžyboms, o nuolatinis varžybų tobulinimas mums vis dar išlieka prioritetu. Paaugti dar tikrai yra kur. Nors pandemija verčia galvoti apie netikėtus klausimus, ribojimus ir pan., tai nemažina entuziazmo ir toliau rengti vis geresnes ir geresnes varžybas, o šiais metais džiaugiamės kad prie „Best Indoor“ organizavimo prisideda ir Alytaus miesto savivaldybė“, – kalbėjo „Žaliojo lanko“ trenerė.

Į „Best Indoor“ šaudymo iš lanko varžybas žiūrovai bus įleidžiami su galimybių pasais. Bus siekiama varžybas išlaikyti maksimaliai saugias visiems dalyviams. Šeštadienį atidarymo ceremonija vyks 9.30 val., o kvalifikacinės varžybos startuos 10.15 val. 14.30 val. prasidės atkrintamosios varžybos. 16 val. bus duotas startas komandinėms varžyboms.

Sekmadienį nuo 9 val. vyks ketvirtfinaliai ir pusfinaliai, po jų – bronziniai finalai. Pagrindinius finalus sekmadienį 12-15 val. bus galimas stebėti internetu per „Delfi TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.