EUROLYGA 2023

Ledo ritulio gerbėjus nudžiuginusi naujokė jau svajoja apie rungtynes Kauno ledo rūmuose

Ryškiai blykstelėjęs ledo ritulio klubas „Kaunas Hockey“ greitai užgeso. Praėjusių metų šalies čempionai jau nedalyvauja naujajame čempionate, tačiau gerbėjus nudžiugino naujokė – „Kaunas City“ komanda.

Kauno ledo ritulio komanda pirmauja čempionate ir įveikė galingą varžovą – sostinės „7bet-Hockey Punks“ klubą.<br>HC „Kaunas City“ nuotr.
Kauno ledo ritulio komanda pirmauja čempionate ir įveikė galingą varžovą – sostinės „7bet-Hockey Punks“ klubą.<br>HC „Kaunas City“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-20 11:44, atnaujinta 2021-11-20 11:47

Prieš paskelbiant čempionate nedidelę pertrauką kauniečiai itin gražiose ir atkakliose rungtynėse 6:4 įveikė vieną pagrindinių oponentų – sostinės „7bet-Hockey Punks“ klubą.

Ši pergalė leido Kauno komandai išsaugoti lyderio pozicijas, o aistruoliams – tikėtis dar atkaklesnių kovų ant ledo.

„Įsiminėme praėjusio sezono pamokas, išmokome nedaryti klaidų, o iš dviejų praėjusiame čempionate žaidusių Kauno komandų išėjo visai neblogas lydinys“, – kalbėjo „Kaunas City“ klubo vadovas Rolandas Mileris.

„Kaunas City“ ekipą pasirinko didžioji dalis „Kaunas Hockey“ bei „Baltų ainių“ komandų marškinėlius pernai vilkėjusių sportininkų.

Dvikova tapo puošmena

Kaune vykusi dviejų pirmaujančių komandų dvikova tapo tikra čempionato puošmena.

„Įsimintiniausios šio sezono rungtynės“, – patvirtino R.Mileris.

Jas sėkmingiau pradėjo šeimininkai, kurie greitai pelnė du labai panašius įvarčius. Iš pradžių tiksliu komandos draugo perdavimu pasinaudojo Damiras Šafejevas, o vos po trijų minučių jis pats atliko tikslų perdavimą ritulį į vartus pasiuntusiam Pauliui Grybauskui.

Antrajame kėlinyje „Kaunas City“ pasižymėjo dar kartą: po komandos draugo perdavimo link vartų vis dar skriejantį ore ritulį puikiu smūgiu į vartus nukreipė D.Šafejevas.

Praleidę trečiąjį įvartį „7bet-Hockey Punks“ atstovai nepalūžo ir vos po 22 sekundžių Edgaras Rybakovas pralaužė kauniečių gynybą. Netrukus gražų įvartį pridėjo Aliaksejus Kuveka. Po galingo jo metimo ritulys nuo virpsto įlėkė į vartus.

Dvi svečių iš Vilniaus pražangos suteikė dvi galimybes daugumai, „Kaunas City“ jomis abiem pasinaudojo. Iš pradžių trečiąjį įvartį rungtynėse pelnė tiksliu metimu vartų viršutinį kampą suradęs D.Šafejevas, o vėliau – komandos draugo metimo ritulio skriejimo kryptį prieš pat vartus pakeitęs Pavelas Pravila.

Antrajam kėliniui artėjant prie pabaigos pražangomis varžovus dukart stabdė jau kauniečiai, o visa tai padarę vos per 22 sekundes jie suteikė „7bet-Hockey Punks“ atstovams galimybę ilgai dvigubai kiekybinei persvarai.

Vilniečiai progos nepraleido – pasinaudojęs sumaištimi prie vartų pasižymėjo Aivaras Bendžius.

Trečiajame kėlinyje dar kartą intrigą į rungtynes grąžino A.Bendžius, tačiau jo įvarčio buvo maža: daugiau pasižymėti svečiai nesugebėjo, o „Kaunas City“ persvarą dar kartą iki dviejų įvarčių atkūrė sėkmingą reidą surengęs Ilja Malaškevičius.

Treneris – tikra sėkmė

„Kaunas City“ klubo vadovas R.Mileris gyrė sportininkus dėl nuoširdaus darbo tiek treniruočių salėje, tiek ant ledo.

„Vaikinai tiesiog veržiasi į kovą“, – džiaugėsi klubo vadovas. Jis taip pat stengiasi nenuvilti ledo ritulininkų – finansiniai sunkumai komandos neslegia, atlyginimai nevėluoja. Visa tai padeda sutelkti dėmesį tik į sportą.

Pasak R.Milerio, „Kaunas City“ yra naujas klubas, todėl pasikviesti sportininkų naujokams sunkiau negu senbuviams – Elektrėnų „Energijai“ ar „7bet-Hockey Punks“ komandoms. Pastaroji surinko pusę šalies ledo ritulio rinktinės.

Tikra sėkme R.Mileris pavadino susitarimą su „Kaunas City“ vyriausiuoju treneriu Sergejumi Durdinu iš Latvijos.

„Trenerio ramybė, pasitikėjimas ir pagarba žaidėjams duoda puikių rezultatų“, – įsitikinęs R.Mileris. Jis neabejojo, kad S.Durdinas yra geriausias šiuo metu Lietuvoje dirbantis ledo ritulio treneris. Patirties jis sėmėsi iš tėvo ir dėdės, kurie taip pat yra žinomi ledo ritulio specialistai.

Svajoja įžengti į rūmus

Tiek ledo ritulininkai, tiek visas trenerių štabas svajoja įžengti į naujuosius Kauno ledo rūmus Kovo 11-osios gatvėje, kurie pastatyti prieš metus, tačiau nuo pavasario naudojami kauniečių vakcinacijai.

Kauno savivaldybė pagaliau ketina statinį perduoti žiemos sporto šakų mėgėjams. „Kaunas City“ komanda pirmąsias rungtynes ketina sužaisti kitų metų vasario mėnesį – tokią galimą datą nurodė savivaldybės atstovai.

„Nekantraujame išbandyti naujųjų Ledo rūmų ledą“, – kalbėjo R.Mileris.

Pasak klubo vadovo, rungtynės šioje arenoje ne tik suteiktų galimybę pakviesti didesnį būrį žiūrovų, bet ir labai praverstų rengiant naująją ledo ritulininkų kartą, leistų suburti į vieną vietą geriausius specialistus.

Finale komandos kovos iki trijų pergalių

Šį sezoną Lietuvos ledo ritulio čempionate dalyvauja penkios komandos – „7bet-Hockey Punks“, „Kaunas City“, Elektrėnų „Energija“, „HC Klaipėda“ ir „LTeam Select“.

Pastaroji sudaryta iš Lietuvos jaunių bei jaunimo rinktinių kandidatų ir čempionate dalyvaus svečių teisėmis, nepretenduodama į medalius.

Po dvejų metų pertraukos į ledo ritulio sostine vadinamus Elektrėnus grįžo legendinė „Energija“, kurioje karjerą pradėjo ir NHL žvaigždės Dainius Zubrus bei Darius Kasparaitis.

Šių metų pirmenybėse komandos reguliariajame sezone varžysis dėl dviejų vietų finale ir bronzos medalių, kurie atiteks trečiąją vietą galutinėje rikiuotėje užėmusiai komandai.

Du pajėgiausi reguliariojo sezono klubai dėl aukso medalių susikaus serijoje iki trijų pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.