EUROLYGA 2023

Baltijos lygoje – „Dragūno“ rekordas ir estus gniuždžiusios „Šviesos“ ir „Vilniaus“ pergalės

Baltijos rankinio lygoje šį savaitgalį viso buvo sužaista 10 rungtynių, o iš jų keturiose varžėsi ir Lietuvos komandos. Lietuvos klubams savaitgalis buvo tiesiog puikus – pergalės pasiektos visuose 4 mačuose.

Vilniaus „Šviesos“ rankininkai.<br> rankinis.lt nuotr.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-22 15:43, atnaujinta 2021-11-22 15:45

Puikią formą įgijo Klaipėdos „Dragūnas“, kuris taškus sėkmingai medžiojo ir praėjusios savaitės metu.

Šeštadienį klaipėdiečiai išvykoje susitiko su Uogrės HC „Ogre“ rankininkais. Gintaro Cibulskio auklėtiniai dar pirmajame rungtynių kėlinyje pabėgo nuo varžovų ir sužaidus 30 minučių turėjo solidų 9 įvarčių pranašumą – 20:11.

Nors po pertraukos varžovams įvarčius rinktis buvo jau kiek lengviau, bet grąžinti intrigos uostamiesčio klubas neleido. „Dragūnas“ pergalę pasiekė 12 įvarčių skirtumu – 41:29.

Prie jos daugiausiai prisidėjo Tomas Drakšas, pelnęs 7 įvarčius, Laurynas Simonavičius ir Benas Butkus surinko po 5. Uogrės komandai Aleksejus Haisa įmetė 9 įvarčius.

Sėkmė Klaipėdos komandą lydėjo ir sekmadienį, kai teko viešėti Ludzoje. Puikų puolimą ir vėl demonstravęs „Dragūnas“ susitikime su „Latgols“ persvarą krautis ėmė jau pirmajame kėlinyje ir įpusėjus jam pirmavo 13:8. Per likusį kėlinio laiką klaipėdiečiai atotrūkį dar padidino – 25:15.

Antroje rungtynių pusėje svečiai išlaikė aukštą tempą ir nors pusšimčio įvarčių nepasiekė, bet užfiksavo rezultatyviausią sezono pasirodymą ir rungtynes laimėjo 48:34.

Prieš tai Pelvos „Serviti“ rankininkai būtent rungtynes su Ludzos komanda laimėjo 47:27. Klaipėdos klubui Tomas Drakšas įmetė 8 įvarčius, Mykolas Lapiniauskas – 7. Varžovams Guntaras Lipskis surinko 8 įvarčius.

Šios dvi pergalės gerokai pagerino klaipėdiečių pozicijas turnyrinėje lentelėje. Šiuo metu „Dragūnas“ yra sužaidęs 10 rungtynių ir su 14 taškų žengia trečioje Baltijos lygos vietoje.

Toli gražu ne viskas taip lengvai klostėsi Vilniaus VHC „Šviesos“ klubui, kuris namuose priėmė „Raasiku/Mistra“ rankininkus.

Pirmajame kėlinyje nė vienai iš komandų nepavyko susikurti bent kiek apčiuopiamesnės persvaros, tačiau po 30 minučių Vilniaus komanda turėjo dviejų įvarčių pranašumą – 16:14.

Po pertraukos skirtumas buvo šoktelėjęs iki penkių įvarčių (24:19), bet netrukus rezultatas tapo lygus – 25:25.

Lemiamoje rungtynių atkarpoje vis tik tikslesni buvo vilniečiai ir du Skirmanto Plėtos bei vienas Eimanto Sinkevičiaus įvarčiai leido šeimininkams iškovoti pergalę – 32:31.

Būtent S.Plėta ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose – jis įmetė 10 įvarčių, Šarūnas Ugianskis pridėjo 6. Varžovams Vladislavas Naumenko pelnė net 13 įvarčių.

Po šios pergalės Vilniaus komanda su 13 taškų dalijasi 4–5 vietas su Dobelės „Tenax“ klubu.

Labai svarbius taškus į taupyklė įsidėjo ir kita Lietuvos sostinės ekipa – HC „Vilnius“. Namuose žaidę vilniečiai susitiko su tuo pačiu „Raasiku/Mistra“ klubu, o viskas klostėsi pagal panašų scenarijų.

Pirmajame kėlinyje komandos žaidė įvartis į įvartį, tačiau sėkmingiau paskutinę atkarpą sužaidę šeimininkai ilsėtis išėjo pirmaudami – 15:14. Po pertraukos „Vilniaus“ pranašumas išaugo iki 3 įvarčių (24:21), tačiau estai likus žaisti 2 minutes rezultatą išlygino – 30:30.

Į priekį šeimininkus išvedė Vaidas Drevinskas (31:30), bet rezultatą išlygino Aleksandras Keskkula – 31:31. Lemtingą įvartį nuo 7 metrų žymos pelnė Mindaugas Urbonas ir „Vilnius“ pergalę iškovojo identišku rezultatu kaip ir „Šviesa“ – 32:31.

M.Urbonas nugalėtojams pelnė 10 įvarčių, Marynas Žala ir Martynas Lapinskas surinko po 7. Enrico Antonas pralaimėjusiems įmetė 7 įvarčius.

Šie 2 taškai sostinės vilniečiams leido šiek tiek pakilti turnyrinėje lentelėje – jie dabar turi 10 tašku ir su Kauno „Granito-Kario“ klubu dalijasi 6–7 vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.