EUROLYGA 2023

Lietuvos merginų tinklinio rinktinė Daugpilyje sieks pakartoti praėjusių metų sėkmę

Lietuvos jaunimo (iki 17 metų) merginų tinklinio rinktinė antradienį išvyko į Daugpilį (Latvija), kur ketvirtadienį pradės kovą pirmajame Europos čempionato atrankos etape – Rytų Europos zoninės tinklinio asociacijos (EEVZA) čempionate.

 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos merginų tinklinio rinktinė.<br> LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-11-23 15:12

Šis turnyras turėjo vykti Estijoje, bet dėl sudėtingos pandemijos situacijos estai šią teisę perleido latviams.

Jolitos Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo treniruojamos lietuvės varžysis B grupėje. Ketvirtadienį lietuvės žais su baltarusėmis, penktadienį – su lenkėmis, o šeštadienį – su latvėmis. A grupėje žais Estija, Ukraina, Sakartvelas ir Rusija.

„Iki optimalios sudėties mums trūksta vienos žaidėjos, kuri pernai buvo antra pagal rezultatyvumą. Jai atlikta kojos operacija. Tai šioks toks nuostolis yra, bet visos kitos yra pasiruošusios pakovoti. Nuotaikos dvejopos, nes noras pinasi su baime. Labai norime patekti į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą, bet tuo pačiu baisu ir nuvilti. Žinau tik tiek, kad stengsimės“, - sakė J. Kontvainienė.

Lietuvos jaunimo rinktinės branduolys išliko toks pat kaip ir pernai. Trenerė mano, kad žaidėjos demonstruoja progresą, bet vietoje nestovi ir varžovės.

„Jeigu žiūrėtume į mūsų rezultatus draugiškuose turnyruose, tai jie yra geresni nei pernai. Tai tikriausiai parodo, kad mes tobulėjame. Fiziškai merginos taip pat sustiprėjusios“, - sakė trenerė.

Pernai taip pat Latvijoje vykusioje metais jaunesnių merginų Europos čempionato atrankoje Lietuvos rinktinė nugalėjo latves ir taip pelnė vietą antrajame etape. J. Kontvainienė įsitikinusi, kad pakartoti praėjusių metų sėkmę bus nelengva.

„Sekame, ką daro latviai. Jie šiemet labai stipriai susiėmė. Jie pakeitė trenerį, pasikvietė jauną strategą iš vaikinų rinktinės. Pasikeitė labai daug žaidėjų. Mes turime tik vieną naują libero žaidėją. Pastebėjau, kad latvės bus aukštesnės už mus“, - teigė J. Kontvainienė.

Trenerė prisipažino, kad Lietuvos ir Latvijos komandų pasiruošimas šioms pirmenybėms drastiškai skyrėsi. Lietuvės neturėjo galimybių surengti daug stovyklų, bet galėjo dalyvauti turnyruose ir įgyti daug žaidybinės praktikos. Tuo tarpu latvės prieš čempionatą turėjo bent dvi 10 dienų stovyklas, tačiau liko praktiškai be žaidybinės praktikos, nes pas mūsų kaimynus mėnesiui buvo įvestas karantinas.

„Paskutinėmis dienomis stengėmės susilipdyti, kad žaidėjos geriau pajaustu viena kitą ir kad visa komanda dirbtų kaip laikrodukas. Rungtynės su latvėmis ir parodys, kuris pasiruošimo modelis yra geresnis“, - pabrėžė J. Kontvainienė.

Jau yra įprasta, kad lenkės yra vienos iš viso EEVZA čempionato favoričių. Baltarusės irgi nuolat žaidžia finaliniame etape. J. Kontvainienė prisipažįsta, kad kiekvienose rungtynėse bus keliami skirtingi tikslai.

„Didžiausia koncentracija ir dėmesys skiriamas rungtynėms su latvėmis. Lenkija yra kur kas aukštesnio lygio komanda. Ten yra ir ūgis, ir visai kitoks pasiruošimas. Su jomis žaisti bus labai sunku. Baltarusės taip pat labai pajėgios, jos visos kartu žaidžia moterų lygoje“, - teigė J. Kontvainienė.

EEVZA čempionate grupių nugalėtojos pateks į finalą, antrąsias vietas užėmusios komandos žais dėl 3-4 pozicijų, trečiąsias – dėl 5-6, o ketvirtąsias – dėl 7-8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.