EUROLYGA 2023

Prieš Pekino žiemos olimpines žaidynes – patarimai žurnalistams, kaip išvengti sekimo

Organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) pirmadienį perspėjo užsienio žiniasklaidą būti atsargią per vasario mėnesį vyksiančias Pekino žiemos olimpines žaidynes ir paskelbė informacinį biuletenį, kaip išvengti sekimo ar žurnalistinės veiklos silpninimo.

Vasarį vyks Pekino žiemos olimpinės žaidynės.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Vasarį vyks Pekino žiemos olimpinės žaidynės.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 1:46 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 1:47 PM

Nevyriausybinė organizacija, kovojanti už žiniasklaidos laisvę, rekomenduoja žurnalistams, vykstantiems į Kiniją, vengti programėlių atsisiuntimo ir teigia, kad žiniasklaidos priemonės turėtų pasmerkti bet kokį Kinijos kišimąsi į turinį ar spaudimą.

Dėl koronaviruso apribojimų per vasario 4-20 dienomis vyksiančias žaidynes žurnalistų judėjimas po Kinijos sostinę bus labiau suvaržytas nei įprastai.

„Olimpinės žaidynės suteikia prezidentui Xi Jinpingui svajonių galimybę atkurti savo įvaizdį ir pamėginti priversti žmones pamiršti katastrofiškus žmogaus teisių pažeidimus, įskaitant spaudos laisvę ir teisę į informaciją“, – teigė RSF Rytų Azijos biuro vadovas Cedricas Alvianis.

„Žiniasklaida turi teisę nušviesti šį svarbų tarptautinį įvykį, tačiau privalo saugotis režimo bandymų manipuliuoti ir apsaugoti savo žurnalistus nuo sekimo ir galimo spaudimo“, – sakė jis.

RSF duomenimis, Kinija yra „didžiausias pasaulyje kalėjimas“ žurnalistams – šalyje yra sulaikyti mažiausiai 127 žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.