EUROLYGA 2023

Geriausių 2021 metų Lietuvos studentų sportininkų sąrašo viršuje – irkluotoja M. Valčiukaitė

VDU Katalikų teologijos fakulteto Didžiojoje auloje įvyko 2021 metų geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų pagerbimo ir apdovanojimų vakaras. Renginyje apdovanoti geriausieji Lietuvos studentai sportininkai, kurie savo pasiekimais garsino savo Alma Mater ir šalį tarptautinėse sporto arenose.

 Studentų apdovanojimai.<br> LSSA nuotr.
 Studentų apdovanojimai.<br> LSSA nuotr.
 Studentų apdovanojimai.<br> LSSA nuotr.
 Studentų apdovanojimai.<br> LSSA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lssa.lt

Nov 30, 2021, 10:01 PM

Geriausia 2021 metų sportininke buvo pripažinta Vilniaus universiteto, komunikacijos fakulteto, 4 kurso studentė Milda Valčiukaitė (irklavimas, porinė dvivietė).

Ji olimpinėse žaidynėse užėmė 4 vietą, Europos čempionate iškovojo 2 vietą, o Pasaulio taurės etape iškovojo 1 vietą.

„Šie metai buvo pilni iššūkių, pavasarį negalėjau daug laiko skirti mokslams, todėl vėliau teko labai stipriai susiimti, kad pasivyti – po apdovanojimų ceremonijos pasakojo Milda Valčiukaitė. – Šiuo metu atlieku praktiką ir esu finišo tiesiojoje. Jei vertinti sportinę pusę, tai, kaip grįžus po sunkios operacijos, vertinu neblogai. Žinoma, olimpiadoje užimta ketvirta vieta yra nemaloni ir nuvilianti, bet įvertinus visas aplinkybes rezultatas neblogas.“

Antras geriausiųjų sportininkų rinkimuose Vytauto Didžiojo universiteto studentas Kristupas Šleiva (graikų-romėnų imtynės). Lietuvos čempionu tapęs sportininkas iškovojo 3 vietą pasaulio imtynių čempionate.

Trečia vieta atiteko Lietuvos sporto universiteto studentei Gintarei Venčkauskaitei (šiuolaikinė penkiakovė). Studentė olimpinėse žaidynėse užėmė 7-tą vietą, pasaulio čempionate 11-tą, o pasaulio taurės etape iškovojo 3 vietą.

„Šie metai buvo dosnūs, bet kartu ir pilni iššūkių,- atsiėmusi apdovanojimą sakė Gintarė. – Šiais metais pavyko įgyvendinti visus keltus tikslus, sudalyvauti visuose planuotuose renginiuose ir kartu su treneriu įsivertinom šį sezoną stipriu devynetu.“

Visas geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų dešimtukas:

1. Milda Valčiukaitė (irklavimas, porinė dvivietė) VU

2. Kristupas Šleiva (graikų-romėnų imtynės) VDU

3. Gintarė Venčkauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė) LSU

4. Liveta Jasiūnaitė (lengvoji atletika, ieties metimas) LSU

5. Andrius Šidlauskas (plaukimas) LSU

6. Edgaras Matakas (plaukimas) LSU

7. Olivija Baleišytė (dviračių sportas) LSU

8. Edgaras Skurdelis (boksas) LSU

9. Edis Matusevičius (lengvoji atletika, ieties metimas) LSU

10. Lijana Jakaitė (sunkioji atletika) VU

Šventinėje ceremonijoje be geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų apdovanojimų, buvo apdovanota ir geriausia 2021 metų Lietuvos studentų komanda, kuria tapo Lietuvos sporto universiteto studentai, porinės dvivietės irkluotojai Dovydas ir Domantas Stankūnai (treneris Antanas Levickas). Sportininkai pasaulio jaunimo iki 23 m. čempionate užėmė 2 vietą, o Europos jaunimo iki 23 m. čempionate ir Lietuvos atvirajame suaugusių čempionate tapo čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.