EUROLYGA 2023

Kovinio sporto šventėje – diržų dalybos absoliutiems graplingo čempionams

Šį šeštadienį sostinėje bus surengtas Lietuvos atvirasis IGF graplingo čempionatas dėl absoliutaus nugalėtojo vardo. Dėl keturių diržų varžysis jaunimas iki 17 metų, merginos, vyrai ir meistrai. Šis turnyras – paskutinis organizacijos renginys 2021 metais. Jo metu sportininkai turės paskutinę galimybę pagerinti reitingo poziciją.

 Kovinio sporto šventėje – diržų dalybos absoliutiems graplingo čempionams.<br> Federacijos nuotr.
 Kovinio sporto šventėje – diržų dalybos absoliutiems graplingo čempionams.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 2:03 PM

„Lietuvos čempionatas dėl absoliutaus nugalėtojo vardo visada yra išskirtinis dėl daugelio priežasčių. Pirma ta, kad visi sportininkai savo kieme nori būti geriausi. Ir čia kalbu ne tik apie graplingo imtynes, bet apskritai apie visą sportą.

Antra priežastis – arba pagerinti savo nuotaiką po pasaulio čempionato, arba darsyk patvirtinti, kad pergalės pasaulio čempionate nebuvo atsitiktinės.

Na, ir trečia priežastis – reitingai. Priminsiu, kad geriausi metų sportininkai būna motyvuojami finansinėmis injekcijomis, o tai, be abejo, dar labiau prideda motyvacijos“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Pats K.Smirnovas šiemet tapo Lietuvos čempionu, Baltijos čempionu bei pasaulio čempionu. Deja, dar labiau papildyti CV šiemet jis dėl traumos negalės.

„Jei atvirai, turėjau praleisti ir pasaulio čempionatą. Persekioja traumos, nuo kurių niekaip nesiseka pabėgti. Šiemet kamavo kaklo raumens patempimas, kojos dvigalvis raumens plyšimas ir dabar – piršto trauma.

Pridėjus senas traumas, supratau, kad atėjo laikas pailsėti, išsigydyti traumas ir tuo metu daugiau laiko skirti organizaciniam darbui“, – pasakojo K.Smirnovas.

Į Vilnių planuoja atvykti praktiškai visi geriausi Lietuvos kovotojai. Sostinė pastaraisiais metais dažnai rengia svarbiausias graplingo varžybas.

„Nuo pat pirmųjų federacijos veiklos metų užsibrėžėme tikslą – kuo plačiau Lietuvoje pristatyti savo sporto šaką. Visi didieji šalies miestai ne po kartą ir dažniausiai ne po du yra priėmę pas save bei prisidėję prie turnyrų organizavimo.

Vilnius – ne išimtis. Ir tuo labai džiaugiamės. Vilniuje netrūksta sporto klubų, be to, lengvosios atletikos maniežas mūsų renginiui yra ideali vieta. Tikiu, kad į čempionatą susirinks bent du šimtai dalyvių“, – sakė K.Smirnovas.

Turnyro startas – šeštadienį 11 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.