EUROLYGA 2023

Turnyrus Kinijoje stabdanti WTA: „Nestatysime savo tenisininkių į galimą pavojų“

Moterų teniso asociacija (WTA) stabdo visus teniso turnyrus Kinijoje, taip išreikšdami susirūpinimą dėl Peng Shuai.

 WTA stabdo teniso turnyrus Kinijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 WTA stabdo teniso turnyrus Kinijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-01 22:16, atnaujinta 2021-12-01 22:19

Buvusi 1-oji pasaulio raketė, kinietė P.Shuai dingo iš viešumos, po to, kai apkaltino šalies Komunistų partijos pareigūną lytine prievarta. Po kurio laiko Tarptautinio olimpinio komiteto vadovui Thomasui Bachui pavyko susiekti su pačia tenisininkė.

Visgi WTA vadovas Steve’as Simonas nesiruošia taikytis su susiklosčiusia situacija ir pareiškė, kad teniso turnyrai Kinijoje nevyks.

„Būdamas sąžiningas sau nematau, kaip mūsų atletės galėtų ten varžytis“, – sakė S.Simonas.

Nepaisant to, kad pokalbio metu su T.Bachu sportininkė teigė, kad yra sveika ir saugi, WTA vadovas sako, kad trūksta rimtų įrodymų dėl tenisininkės saugumo ir baiminasi galimų pasėkmių gręsiančių tenisininkėms išreiškusioms susirūpinimą dėl P.Shuai.

„Kinijos vadovai nesureagavo į šią bėdą rimtai. Jeigu galią turintys žmonės gali užtildyti moterų balsą ir kaltinimus seksualine prievarta paslėpti, tada tai kertasi su WTA sukūrimo pagrindais – lyčių lygybe. Tai būtų milžiniškas žingsnis atgal“, – WTA poziciją išreiškė S.Simonas.

Didelę dalis tenisininkių ir tenisininkų socialiniuose tinkluose naudodami žymėjimą „#WhereisPengShuai“ bandė kelti problemos matomumą.

„Gaila, kad turėjome ateiti iki tokio momento, tačiau Kinijos lyderiai nepaliko mums kitos išeities. Iki tol, kol Kinija neįvykdys mūsų prašymų nestatysime savo tenisininkių ir darbuotojų į galimą pavojų“, – kalbėjo S.Simonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.