EUROLYGA 2023

TOK antrąkart vaizdo ryšiu bendravo su kinų teniso žvaigžde Peng Shuai

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį pranešė antrą kartą nuotoliniu bendravęs su kinų teniso žvaigžde Peng Shuai, apkaltinusia vieną buvusį Komunistų partijos lyderį lytiniu priekabiavimu.

P.Shuai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Shuai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 2:02 PM

Pasak Komiteto, per antrąjį pokalbį patvirtinta, jog sportininkė, „panašu, yra saugi ir jaučiasi gerai, atsižvelgiant į sudėtingą situaciją, kurioje ji atsidūrė“.

Po lapkričio 21 dieną įvykusio pirmojo nuotolinio pokalbio TOK prezidentas Thomas Bachas sulaukė kritikos dėl to, kad nepareikalavo pasiaiškinti dėl Peng Shuai gerovės.

Vėl gindama savo požiūrį į šį reikalą, olimpinė institucija ketvirtadienį pareiškė: „Pasitelkiame „tyliąją diplomatiją“, atsižvelgiant į aplinkybes ir remdamiesi vyriausybių bei kitų organizacijų patirtimi, laikomą perspektyviausiu būdu veiksmingai veikti sprendžiant tokius humanitarinius klausimus.“

35 metų Peng Shuai, buvusi Vimbldono ir Prancūzijos atvirojo teniso čempionato moterų dvejetų varžybų čempionė, praėjusį mėnesį kinų socialiniame tinkle „Weibo“ pranešė, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli „vertė“ ją lytiškai santykiauti, kai jiedu ilgą laiką su pertraukomis buvo pora.

Šie kaltinimai buvo greitai pašalinti iš socialinio tinklo, panašaus į „Twitter“, o Peng Shuai nuo tada buvo dingusi iš viešojo gyvenimo daugiau kaip dvi savaites. Dėl to nuogąstaujama, ar jai viskas gerai.

Remiantis oficialiomis nuotraukomis, lapkričio viduryje atletė Pekine sudalyvavo teniso turnyre ir vaizdo ryšiu pasikalbėjo su TOK vadovu.

Be to, Kinijos valstybinė žiniasklaida paskelbė vaizdą, kuriame neva matyti Peng Shuai elektroninio laiško momentinė ekrano kopija. Tekste teigiama, kad teniso žvaigždės mesti kaltinimai yra „netiesa“ ir kad jai „viskas gerai“.

Vis dėlto tarptautinis spaudimas Kinijai pateikti informacijos apie sportininkės gerovę išlieka.

Moterų teniso asociacijos (WTA) vadovas Steve'as Simonas trečiadienį pareiškė, kad neslūgstant susirūpinimui dėl kinų tenisininkės saugumo stabdomi visi turnyrai Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.