EUROLYGA 2023

M. Carlsenas laimėjo ilgiausią visų laikų šachmatų pasaulio čempionato partiją

31-еrių norvegas Magnusenas Carlsenas (ELO-2855) Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vykstančiame 2021 m. pasaulio šachmatų čempionato finale penktadienį laimėjo ilgiausiai trukusią partiją pasaulio čempionatų istorijoje.

 Pasaulio šachmatų čempionas iškovojo laimėjo visų laikų partiją.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Pasaulio šachmatų čempionas iškovojo laimėjo visų laikų partiją.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 11:34 PM, atnaujinta Dec 7, 2021, 6:03 PM

Norvegas po 7 valandas ir 45 minutes ir 136 ėjimus trukusios dvikovos palaužė rusą Janą Nepomniaščij (ELO-2782). Tai buvo ilgiausią šachmatų partija per 135-erius metus.

„Pabaigoje buvau kantresnis. Pajutęs, kad varžovas praranda kantrybę, įgavau šiek tiek vilties. Janui nebebūnant tokiam budriam paverčiau tai pranašumu“, – ilgiausią šachmatų pergalę komentavo M.Carlsenas.

„Pradžioje maniau, kad galiau iškovoti daugiau nei lygiąsias. Tačiau vėliau padariau klaidų, be reikalo perkėliau karalienę į E4 langelį. M.Carlsenas puikiai pasinaudojo progomis, kurias jam suteikiau“, – mačą iš savo pusės komentavo rusas.

Prieš tai 5-ios žaistos partijos baigėsi lygiosiomis ir rezultatas buvo lygus 2,5:2,5. Po pergalės norvegas pirmauja 3,5:2,5, о šeštadienį ir sekmadienį bus sužaistos 7-os ir 8-os partijos.

Finale iš viso laukia 14 klasikinių partijų. Jeigu po jų rezultatas bus lygus, tuomet bus žaidžiamos 4-ios greitosios partijos, o jeigu nepakaks ir jų, tuomet bus žaidžiami 5 mini turnyrai pagal „žaibo“ šachmatų taisykles. Jei nė vienam sportininkui nepavyktų laimėti nors vieno turnyro, viskas aiškintųsi „Armagedono“ mače.

Pasaulio čempionato finalo prizų fondą sudaro 2 mln. eurų. Nugalėtojui atiteks 60 proc. šios sumos, o pralaimėtojui – 40 proc. Tiesa, jei po 14 partijų rezultatas bus lygus ir reikės papildomų partijų, tuomet nugalėtojas gaus 55 proc. fondo, o pralaimėtojas – 45 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.