EUROLYGA 2023

Įvertinimas: A. Malašinskas pateko į rankinio Čempionų lygos geriausiųjų septynetą

Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas buvo išrinktas į Čempionų lygos devintojo turo geriausių žaidėjų septynetą. Zaporižės „Motor“ lyderis įvertintas po trečiadienį vykusių rungtynių, kuriose į „Flensburg-Handewitt“ vartus įmetė 9 įvarčius. „Motor“ savo aikštėje nugalėjo Vokietijos vicečempionus 31:22 (15:14).

A.Malašinskas sulaukė įvertinimo.<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas sulaukė įvertinimo.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-04 15:28

Kartu su lietuviu į savaitės septynetą pateko prancūzas vartininkas Vincent‘as Gerard‘as (Paryžiaus PSG), aikštės žaidėjai danas Emilis Jakobsenas („Flensburg“), norvegas Sanderis Sagosenas („Kiel“), švedas Lukasas Sandellas („Aalborg“), katalonas Aleixas Gomezas („Barcelona“) ir vengras Bence Banhidi („Szeged“).

A.Malašinskas šį sezoną per 9 rungtynes įmetė 41 įvartį ir rezultatyviausių Čempionų lygos žaidėjų lentelėje dalijasi 17-ąją vietą. Lietuvis pelnė daugiausiai įvarčių Zaporižės komandoje, o rezultatyviausias Čempionų lygos rankininkas yra 56 įvarčius įmetęs danas Mikkelis Hansenas iš PSG.

Trečiadienį Gintaro Savukyno treniruojamas „Motor“ pasiekė dvigubą pergalę. Ukrainos čempionai ne šiaip laimėjo, bet ir atsiskaitė su Flensburgo komanda didesniu skirtumu, negu pirmajame rate pralaimėjo Vokietijoje. Tai gali būti svarbu, nes šios dvi komandos B grupėje užima gretimas vietas. Į penktąją vietą pakilęs „Motor“ surinko 8 taškus, o į šeštąją vietą nukritusio „Flensburg“ sąskaitoje liko 7 taškai.

Čempionų lygos grupėse žaidžia po aštuonias komandas. Į atkrintamąsias varžybas iš kiekvienos grupės pateks net po šešias ekipas, bet užimti kuo aukštesnę vietą yra labai svarbu. Po dvi stipriausias grupių komandas iškart keliaus į ketvirtfinalį, o kitos ekipos turės žaisti aštuntfinalyje.

B grupėje pirmauja „Kielce“ (14 taškų), „Veszprém“ (12), Paryžiaus PSG ir nugalėtojos vardą ginanti „Barcelona“ (po 11).

Beje, šią savaitę nutrūko ilga „Kielce“ pergalių virtinė. Lenkijos čempionai nuo rugsėjo vidurio Čempionų lygoje ir šalies pirmenybėse laimėjo 16 iš eilės rungtynių (tarp jų buvo lapkritį pasiektos dvi iš eilės pergalės prieš „Barcelona“), bet ketvirtadienį išvykoje nusileido PSG ekipai 27:32.

Ketvirtadienį pasižymėjo ir „Veszprém“ rankininkai. Jie namie 47:32 sutriuškino grupės autsaiderę Bukarešto „Dinamo“ komandą. Per visą Čempionų lygos istoriją daugiau įvarčių per vienas rungtynes įmetė tik „Kiel“ (50) ir „Hamburg“ (48).

Geriausiu devintojo turo rankininku išrinktas į savaitės septynetą neįtrauktas baltarusis vartininkas Ivanas Mackevičius (Bresto „Miaškov“). Jis trečiadienį per rungtynes su „Elverum“ klubu ne tik atrėmė paskutinį varžovų metimą, bet ir prieš pat sireną spėjo įmesti kamuolį į tuščius varžovų vartus. Pirmąją pergalę šį sezoną išplėšęs „Miaškov“ nugalėjo 33:32.

Grupių lentelės po 9 turų

A grupė: „Montpellier“ – 15, „Kiel“ – 13, „Aalborg“ – 12, „Szeged“ – 12, „Elverum“ – 8, Skopjės „Vardar“ – 5, „Zagreb“ – 4, Bresto „Miaškov“ – 3.

B grupė: „Kielce“ – 14, „Veszprém“ – 12, Paryžiaus PSG – 11, „Barcelona“ – 11, Zaporižės „Motor“ – 8, „Flensburg-Handewitt“ – 7, „Porto“ – 5, Bukarešto „Dinamo“ – 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.