EUROLYGA 2023

Sporto federacijoms atseikėta papildomai 94 tūkst. eurų

Sporto federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų rengiamoms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms finansuoti iš valstybės biudžeto papildomai skirti daugiau nei 94 tūkst. eurų. Jie paskirstyti konkurso būdu, kurį rudenį skelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Sporto organizacijos gaus papildomą finansavimą.<br>T.Bauro nuotr.
Sporto organizacijos gaus papildomą finansavimą.<br>T.Bauro nuotr.
Sporto organizacijos gaus papildomą finansavimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sporto organizacijos gaus papildomą finansavimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-06 14:05, atnaujinta 2021-12-06 14:20

Tai antrasis šįmet ministerijos rengtas konkursas tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms finansuoti.

Jame lėšos skirtos Lietuvos teniso sąjungos organizuotam tarptautiniam moterų profesionalių teniso turnyrui „W15 Vilnius Cup“ (7800 eurų), Nacionalinės slidinėjimo asociacijos vykdytoms Lietuvos kalnų slidinėjimo FIS taurės 1-ojo etapo varžyboms (11500 eurų), Jėgos trikovės federacijos rengtam Pasaulio suaugusiųjų, jaunių, jaunimo klasikinio štangos spaudinio čempionatui (22900 eurų), Rankų lenkimo federacijos surengtam XXX Europos rankų lenkimo neįgaliųjų sporto čempionatui (24400 eurų) ir Sambo federacijos rengiamam ir šį savaitgalį vyksiančiam XIV tarptautiniam memorialiniam dr. Pranciškaus Eigmino sambo turnyrui (28000 eurų).

Šalies sporto federacijos bei neįgaliųjų sporto organizacijos ministerijos skelbiamame konkurse gali gauti dalinį finansavimą einamaisiais metais vyksiančioms ar jau įvykusioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Varžybos turi atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Į dalinį valstybės finansavimą pretenduojančios varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turi dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Pirmajame konkurse šįmet vasarą finansavimas buvo skirtas 24 tarptautiniams renginiams. Jiems finansuoti iš valstybės biudžeto skirti 1,2 mln. eurų.

2020 m. tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms finansuoti iš valstybės biudžeto buvo skirta 223 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų