EUROLYGA 2023

Pagrindinėse metų graplingo varžybose – diržų dalybos

Praėjusį savaitgalį sostinėje praūžė svarbiausias Lietuvos graplingo federacijos metų renginys – Lietuvos atvirasis čempionatas. Jo metu absoliučių kategorijų čempionai buvo apjuosti tik šiam renginiui pagamintais specialiais diržais.

Praėjusį savaitgalį sostinėje praūžė svarbiausias Lietuvos graplingo federacijos metų renginys.<br>Organizatorių nuotr.
Praėjusį savaitgalį sostinėje praūžė svarbiausias Lietuvos graplingo federacijos metų renginys.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-09 14:25

„Pasikartosiu, bet kiekvienas savo kieme nori būti geriausias. Manau, dėl to Lietuvos čempionatas sulaukia tiek dėmesio. Ir ne tik iš dalyvių. Iš organizatorių šis turnyras taip pat reikalauja papildomų pastangų, papildomo laiko ir papildomo darbo. Visada smagu, kai tas darbas nenueina veltui“, – sakė federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Suaugusiųjų grupėje absoliučios kategorijos čempionu tapo Vilniaus „Smauglio“ kovotojas Kasparas Strazdas. 21-erių kovotojas finalinėje dvikovoje nugalėjo komandos draugą Nikitą Berkovičių. Trečioje vietoje liko dar vienas „Smauglio“ kovotojas Arnas Šaduika.

Merginų grupėje pirmąkart absoliučia čempione taop jurbarkietė Lijana Lipinskaitė. „Panteros“ klubo auklėtinė finale nugalėjo viešnią iš Estijos Anną Kolisnetsenko. Trečioje vietoje liko Šakių „Ošimo“ kovotoja Estela Stankaitytė.

Jaunimo grupėje absoliutaus čempiono diržas įteiktas septyniolikmečiui „Smauglio“ kovotojui Antanui Bieliauskui, kuris finale įrodė pranašumą prieš antroje vietoje likusį svečią iš Latvijos Volodarą Smirnovą. Trečias liko Ukmergės dziudo klubo kovotojas Arlandas Tamošaitis.

Tarp meistrų nepralenkiamas buvo Šakių „Audros“ kovotojas Rolandas Janavičius. Finale jis nugalėjo kovinio sporto legendą, dvidešimt metų už save vyresnį Albertą Kašėtą.

„Apibendrindamas rezultatus, galiu pažymėti, kad suaugusiųjų grupėje vis dar rimtesnių konkurentų „Smauglio“ kovotojams neatsiranda. Kasparo (Strazdo) iškovota pirmoji vieta nestebina, nes jau keletą metų jis yra vienas geriausių federacijos kovotojų. Kitose grupėse taip pat laimėjo tie, kurie šią dieną yra patys stipriausi“, – konstatavo K.Smirnovas.

Lietuvos čempionate iš viso dalyvavo 129 dalyviai, tarp kurių – dešimt svečių iš Estijos ir aštuoni iš Latvijos. Lietuvai net 27 dalyviai atstovavo Ukmergės dziudo klubui. Net 10 šio klubo atstovų tapo nugalėtojais skirtingo amžiaus ir skirtingo svorio kategorijose.

Kiti graplingo federacijos renginiai numatyti jau 2022 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.