EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų tinklinio klubai iš Estijos per savaitgalį parvežė keturias pergales

Savaitgalį tęsėsi kovos Baltijos moterų tinklinio čempionate. Visos trys Lietuvos komandos viešėjo Estijoje, kur susikrovė nemažą taškų derlių. Abejas rungtynes laimėjo „Kauno-VDU“ tinklininkės, po vieną pergalę pasiekė Jonavos „Aušrinė-KKSC“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“.

Abejas rungtynes laimėjo „Kauno-VDU“ tinklininkės.<br> CEV nuotr.
Abejas rungtynes laimėjo „Kauno-VDU“ tinklininkės.<br> CEV nuotr.
Abejas rungtynes laimėjo „Kauno-VDU“ tinklininkės.<br> CEV nuotr.
Abejas rungtynes laimėjo „Kauno-VDU“ tinklininkės.<br> CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 10:29 PM

Lietuvos čempionė „Kauno-VDU“ komanda šeštadienį užtikrintai 3-0 (25:21, 25:17, 25:13) nugalėjo čempionate pirmaujančią Tartu „TU-Bigbank“ ekipą.

Nugalėtojoms 13 taškų pelnė Eglė Makauskaitė, po 9 – Ugnė Lokytė, Gabija Kasperavičiūtė ir Viktorija Dudkina.

Sekmadienį kaunietės 3-0 (25:14, 25:12, 25:17) įrodė pranašumą prieš „Barrus-Voru VK“ klubą. Šiame susitikime viešnių gretose rezultatyviausiai žaidė U. Lokytė (14 tšk.), Viltė Bogdanovič (11 tšk.) ir Ida Marija Savukynaitė (9 tšk.).

„Sunkesnė kova, žinoma, buvo šeštadienį. Žaidėme prieš turnyrinės lentelės viršuje esančią komandą, kuriai pralaimėjome namuose. Džiaugiamės tuo, kad pavyko atsirevanšuoti, – sakė „Kaunas-VDU“ žaidėja G. Kasperavičiūtė. – Gerą žaidimą, manau, lėmė bendras komandinis nusiteikimas ir didelis noras laimėti. Į aikštę žengėme susikoncentravusios ir žinančios savo uždavinius. Nuo pat rungtynių pradžios sekėsi vykdyti trenerės nurodymus ir taip pasiekti pergales.“

G. Kasperavičiūtė džiaugiasi, kad komandos forma ir nuotaikos yra geros. Nors žaidėjos po truputį laukia švenčių, atsipalaiduoti nežada.

Jonavos „Aušrinės-KKSC“ tinklininkės svečiuose 3-1 (25:16, 25:19, 19:25, 25:21) palaužė Talino „TalTech-Tradehouse“ ekipą.

„Į rungtynes atėjome su tinkama nuotaika, pasiruošusios kovoti. Gerai pradėdavome kiekvieną setą, bet atsirasdavo duobės, iš kurių kartais būdavo sunku išlipti. Dėl to pralaimėjome trečią setą. Nesusitvarkėme su savo klaidomis. Ketvirtą setą pradėjome susikaupusios ir, nors turėjome duobelių, iš jų greitai išlipome. Reikiamu momentu gerai sukovojome ir laimėjome rungtynes“, – kalbėjo „Aušrinės-KKSC“ žaidėja Evelina Vaitkutė.

Prieš tai Jonavos klubas 0-3 (20:25, 15:25, 14:25) turėjo pripažinti Talino „Audentes SG-NK“ ekipos pranašumą. Šiame mače „Aušrinei-KKSC“ 10 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, 9 – Agnė Vaičiulytė.

Maloniai savaitgalį nudžiugino kukliausiai iš Lietuvos komandų šį sezoną startavusi Alytaus „Prekyba-Parama“. Ji šeštadienį 3-0 (25:19, 25:23, 26:24) įveikė „Barrus-Voru VK“ tinklininkes.

Alytaus komandai 22 taškus pelnė Irina Jurkova, 20 – Anastasija Žestkova.

Sekmadienį Dzūkijos sostinės ekipa buvo per mažą žingsnį nuo pergalės prieš lyderę „TU-Bigbank“ komandą ir pralaimėjo jai tik po penkių setų kovos 2-3 (17:25, 25:22, 25:22, 18:25, 13:15).

Šįkart vėl rezultatyviausiai žaidė legionierės – Anastasija Liach (20 tšk.), I. Jurkova (18 tšk.) ir A. Žestkova (17 tšk.).

„Kaunas-VDU“ su 27 taškais čempionate užima antrąją vietą. Ši ekipa tik 2 taškais atsilieka nuo pirmaujančios „TU-Bigbank“ ekipos ir yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau.

„Aušrinė-KKSC“ (22 tšk.) užima penktąją poziciją, o „Prekyba-Parama“ (6 tšk.) – dešimtąją.

Kitą savaitgalį Jonavos „Aušrinė-KKSC“ namuose priims tautietes. Šeštadienį ji žais su „Prekyba-Parama“, sekmadienį – su „Kaunu-VDU“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.