EUROLYGA 2023

D. Rapšys pasaulio čempionato sidabrą skyrė su COVID-19 kovojančiam draugui: „Tikiuosi, kad kai pabus, jam bus labai smagu sužinoti“

Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai) prasidėjusiame pasaulio plaukimo čempionate trumpajame (25 m ilgio) baseine jau pirmąją dieną medalį iškovojo 26-erių Danas Rapšys.

D.Rapšys<br>K.Štreimikio nuotr.
D.Rapšys<br>K.Štreimikio nuotr.
D.Rapšys<br>K.Štreimikio nuotr.
D.Rapšys<br>K.Štreimikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-16 19:42

Lietuvis 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalą plaukė antras ir galiausiai tapo vicečempionu, parodęs rezultatą 3 min. 36.23 sek. Lietuvis neaplenkė austro Felixo Auboecko (3 min. 35.90). Bronza atiteko šveicarui Antonio Djakovičiui (3 min. 36.83). Šie trys sportininkai pasiekė geriausius 2021 m. sezono rezultatus pasaulyje.

D.Rapšys šiemet gynė 2018 m. iškovotą čempiono titulą. Panevėžietis yra šios distancijos Lietuvos rekordininkas – 3 min. 33.20 sek.

Ketvirtadienį vakare į baseiną Abu Dabyje šoko sėkmingai ketvirtadienį kvalifikacijoje kovojusi Lietuvos atstovė Kotryna Teterevkova.

Ji moterų 50 m plaukimo krūtine pusfinalyje finišavo per 30.19 sek., 0.05 sek. pagerino karjeros rekordą ir bendroje įskaitoje užėmė 12-ą vietą. Iki finalo jai trūko 0.22 sek.

Pasibaigus dienos kovoms plaukikas D.Rapšys socialiniame tinkle parašė, kad medalį skiria su COVID-19 komplikacijomis kovojančiam ir galimai reanimacijoje esančiam draugui.

„Pasaulio vicečempionas! Smagu vėl grįžti ant podiumo, o laikas – manau, jį galima dar pagerinti. Tik tokiose varžybose ir pradedu jausti, kokio reikia greičio, ištvermės.

Šį laimėjimą skiriu savo bičiuliui Žygimantui, kuris guli ligoninėje ir kovoja dėl savo gyvybės su COVID infekcija, – rašė pasaulio vicečempionas. – Tikriausiai jis dar nežino, kad iškovojau sidabro medalį, tačiau tikiuosi, kad kai pabus, jam bus labai smagu sužinoti, kad jo draugas užkopė ant prizininkų pakylos.

Dėkoju visiems už palaikymą. Smagu buvo dopingo patikros kambaryje skaityti jūsų sveikinimus. Rytoj laukia 200 m l/s nuotolis ir dar atkaklesnė kova.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.