EUROLYGA 2023

Įvyko projektas „Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“

Lietuvos regbio federacija šiais metais, kartu su Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, organizavo projektą skirtą didinti fizinį aktyvumą ir visuomenės įsitraukimą į sportą. Pagrindinis „Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“ projekto tikslas – organizuoti reguliarias nekontaktinio regbio treniruotes. 2 kartus per savaitę treniruotės vyko Marijampolės, Telšių r., Birštono, Kauno r. ir Kauno m. savivaldybių mokyklose 1–4 klasėse besimokantiems vaikams.

 Įvyko projektas „Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“
 Įvyko projektas „Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-16 12:30

„Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“ projekte dalyvaujantys vaikai buvo skatinami reguliariai lankyti regbio treniruotes. Treniruočių metu vaikai ne tik žaidė įdomius, inovatyvius ir linksmus žaidimus, bet kartu buvo ugdomi ir jaunam žmogui reikalingi įgūdžiai. Komandinis sportas ypatingai skatina socialinius įgūdžius. Regbininkams būdingas pasitikėjimas savimi, gebėjimas dirbti komandoje ir tapti jos lyderiais. Fizinis pasirengimas ir jėga praverčia visose gyvenimo sferose, padeda ugdyti disciplinuotumą, koncentraciją, praverčia tada, kai reikia priimti svarbius sprendimus. Treniruočių ir rungtynių ciklas sportininką nuo mažų dienų moko išpažinti sveiką gyvenimo būdą.

Projekto tiesioginiai vykdytojai – regbio treneriai, dirbantys Marijampolėje, Telšių r., Birštone, Kauno r. ir Kaune. Šie treneriai jau turi ilgametę patirtį ne tik treniruojant vaikus, bet ir renkant regbio komandas iš įvairių mokyklų. Subūrus komandas treneriai įgyvendino vieną pagrindinių tikslų – sudominti vaikus ne tik regbio sporto šaka, bet ir parodyti, kad sportas – linksma ir naudinga veikla, padedanti sustiprėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai.

Pratimai treniruočių metu buvo parinkti sporto srities specialistų pagal amžių, komandos sudėtį ir pan. Norėdami vaikus motyvuoti tęsti sportinę veiklą ir tobulėti regbyje, projekto metu jie buvo vežami į regbio varžybas, vykstančias Lietuvoje, kuriose jie galėjo rungtis su kitomis komandomis.

Pasibaigus projektui, Savivaldybėse, kuriose yra mažas fizinis aktyvumas (Marijampolės, Telšių r., Birštono, Kauno r. ir Kauno m.), vaikams buvo suteikta galimybė išbandyti kitokį sportą, nei populiarieji sportai Lietuvoje ir reguliariai užsiimti sportine veikla. Projekte dalyvavusių savivaldybių mokyklose su regbiu susipažino daugiau nei 250 dalyvių, iš kurių didžioji daugumą iki tol nebuvo lankę jokios sporto šakos.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.