EUROLYGA 2023

Kauno vandensvydininkai nepaleidžia titulo iš rankų: ketvirtasis iš eilės titulas

Lietuvos jaunimo (U18) vandensvydžio čempionatą laimėjo Kauno plaukimo mokyklos (KPM) ekipa – tai ketvirtoji kauniečių pergalė iš eilės, o jų pranašumas nekėlė abejonių. Varžybose dalyvavo 4 komandos.

Turnyre žaidė 4 komandos.<br>E.Kniežausko nuotr.
Turnyre žaidė 4 komandos.<br>E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 1:26 PM

KPM komanda, vadovaujama trenerių brolių Artūro ir Rimvydo Šimanskų, įveikė visus varžovus: Vilniaus miesto sporto centrą 18:7, Alytaus sporto ir rekreacijos centrą 15:6 bei Elektrėnų savivaldybės sporto centrą 17:4.

„Pergalę nulėmė drausmingas žaidimas. Pagrindinis tikslas buvo praleisti kuo mažiau įvarčių, nes galinčių jų pasiekti pakanka.

Sportininkai įvykdė nurodymus, o sunkiausia buvo žaisti pirmuosius du kėlinius su pagrindiniais varžovais vilniečiais. Mūsų pranašumas tuomet buvo nedidelis, pirmavome 2–3 įvarčiais. Sėkmingiau sužaidėme antrąją rungtynių pusę“, – rungtynes komentavo čempionų treneris R.Šimanskas.

KPM vandensvydininkai lemiamose rungtynėse su vilniečiais patys sau įsimušė vieną įvartį. Tai nutiko antrajame kėlinyje, kai vyko apylygė kova ir kauniečiai pirmavo 3:2.

„Netikėtas įvartis neigiamai nepaveikė komandos žaidėjų. Jie ir toliau žaidė tolygiai, nesiblaškė bandydami improvizuoti. Pasirinktas rungtynių planas buvo teisingas, tai įrodė ir galutinis rezultatas“, – teigė R.Šimanskas.

Čempionų komandos ryškus lyderis – Lietuvos vandensvydžio nacionalinės rinktinės žaidėjas Danielius Vitkauskas.

Kauniečių treneris taip pat išskyrė Deividą Belousovą, kuris žaidė po kelio operacijos ir dar nevisiškai pasveikęs, taip pat Žygimantą Skučą ir Deividą Švenčionį. Pastarasis – krašto puolėjas, kairiarankis.

Pasak R.Šimansko, tai specifinė pozicija, kurioje gerais kamuolio perdavimais reikia apdalinti savo draugus, kad jie galėtų mesti. Jis šią užduotį įvykdė nepriekaištingai.

Per finalines rungtynes patikimai vartus saugojo Justas Balčikonis. Egzaminą puikiai išlaikė ir jaunieji kauniečiai, gimę 2005–2006 m., kurie buvo išleidžiami į baseiną.

Sidabro medalius pelnė Vilniaus MSC, nugalėjęs elektrėniškius ir alytiškius vienodu rezultatu 17:9.

Treti – Alytaus SRC vandensvydininkai, lemiamoje kovoje jie įveikė Elektrėnų SSC komandą 16:8.

Elektrėniškių komandoje šįkart nežaidė peties traumą besigydantis jų lyderis Dominykas Gervickas.

Lietuvos vandensvydžio čempiono titulą šiemet birželį apgynė Elektrėnų „Žaibas“. Pajėgiausias šalies klubas finale Alytuje du kartus nugalėjo Vilniaus „VMSC-Baltic Amadeus“ komandą 10:6 ir 12:7.

Bronzos medalius pelnė KPM vandensvydininkai, lemiamose dvikovose 18:11 ir 21:8 įveikę Alytaus „SRC-Dzūkijos vandenį“.

Rezultatyviausiu viso čempionato žaidėju tapo kaunietis Danielius Vitkauskas, kuris per keturis turus pasiekė 58 įvarčius.

Naudingiausiu čempionato žaidėju pripažintas Pijus Vadvilavičius („Žaibas“), o geriausiu vartininku – Dominykas Kerevičius („MSC-Baltic Amadeus“). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.