EUROLYGA 2023

Kinų teniso žvaigždė išsigando? Dabar Peng Shuai neigia ką nors kaltinusi lytiniu priekabiavimu

Kinijos teniso žvaigždė Peng Shuai paneigė ką nors kaltinusi lytiniu priekabiavimu, nors anksčiau viešai apkaltino vieną aukšto rango Komunistų partijos pareigūną „vertus“ ją lytiškai santykiauti.

Peng Shuai<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Peng Shuai<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-20 18:34

35 metų Peng Shuai, buvusi Vimbldono ir Prancūzijos atvirojo teniso čempionato moterų dvejetų varžybų čempionė, sulaukė tarptautinio dėmesio, kai praėjusį mėnesį kinų socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbė kaltinimus, kuriuos cenzūra greitai pašalino. Jungtinės Tautos ir kolegos tenisininkai išreiškė nuogąstavimų dėl jos saugumo.

Tačiau komentaruose Singapūre kinų kalba leidžiamam laikraščiui „Lianhe Zaobao“, kurie buvo pirmi jos vieši komentarai žiniasklaidai po minėto incidento, sportininkė paneigė ankstesnius kaltinimus.

„Norėčiau pabrėžti labai svarbų dalyką: aš niekada nesakiau ir nerašiau nieko, kuo apkaltinčiau ką nors lytiniu priekabiavimu“, – nurodė buvusi sportininkė vaizdo įraše, veikiausiai nufilmuotame išmaniuoju telefonu per vieną sporto renginį Šanchajuje.

„Norėčiau labai aiškiai tai pabrėžti“, – sakė ji.

Savo komentare į „Twitter“ panašiame socialiniame tinkle „Weibo“ Peng Shuai anksčiau pranešė, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli „vertė“ ją lytiškai santykiauti, kai jiedu ilgą laiką su pertraukomis buvo pora.

Šie kaltinimai buvo greitai pašalinti iš kinų socialinio tinklo, nors sekėjai jau buvo spėję padaryti ekrano nuotraukų, kurios netrukus pasirodė socialiniame tinkle „Twitter“ ir sukėlė tarptautinį susirūpinimą.

Naujajame įraše, kurį paskelbė Singapūro laikraštis, atsakydama į klausimą apie „Weibo“ pasirodžiusį įrašą Peng Shuai atsakė, kad tai yra „privatus reikalas“, dėl kurio žmonėms kilo „daug nesusipratimų“.

Anksčiau Kinijos valstybinėje žiniasklaidoje pasirodė Peng Shuai nuotraukų, keliose ji įamžinta dalyvaujanti teniso varžybose.

Žiniasklaida taip pat paskelbė ekrano nuotraukų, kuriose neva nufotografuotas sportininkės elektroninis laiškas Moterų teniso asociacijai (WTA), kuriame ji rašo, kad „viskas yra gerai“.

Tačiau tai nepadėjo išsklaidyti pasaulio nerimo dėl šios kinų sportininkės.

WTA vadovo Steve'o Simono teigimu, „jam sunku patikėti“ Peng Shuai laišku ir tuo, kad ji gali kalbėti atvirai.

Užrašu „China“ pažymėtais raudonais sportiniais marškinėliais ir tamsiai ruda pūkine striuke apsirengusi sportininkė patikino, kad elektroninis laiškas buvo parašytas „visiškai laisva mano valia“.

Vaizdo įraše girdėti, kaip kažkoks asmuo užduoda klausimą, ar po kaltinimų paskelbimo sportininkė buvo sekama.

Į šį klausimą Pen Shuai atsakė, kas ji „visada buvo labai laisva“.

To paties laikraščio pateiktame vaizdo įraše matyti, kaip sportininkė viename slidinėjimo renginyje atrodo besikalbanti su kinų krepšinio žvaigžde Yao Mingu.

Prieš kelias valandas Kinijos internete pasirodė su Kinijos valdžia bendradarbiaujančio žurnalisto paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame Peng Shuai kalbasi su dar dviem kinų sportininkais – olimpine buriavimo čempione Xu Lijia ir karjerą baigusiu stalo tenisininku Wang Liqinu.

WTA paragino atlikti nuodugnų ir skaidrų Peng Shuai kaltinimų tyrimą ir sustabdė visus turnyrus Kinijoje ir Honkonge, neslūgstant susirūpinimui dėl sportininkės saugumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.