EUROLYGA 2023

Ketvirtą kartą Metų sportininke tapusi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Tai naujiena man? Gal ir ne – galima buvo tikėtis“

Antradienį sostinės parodų rūmuose „Litexpo“ Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asdauskaitė-Zadneprovskienė jau ketvirtą kartą išgirdo savo pavardę skelbiant Metų sportininkės nominaciją. Ji šiais titulais pasivijo legendinį disko metiką Virgilijų Alekną – niekas kitas iš šalies sportininkų nesugebėjo iškovoti daugiau Metų sportininko nominacijų. „Man tai buvo džiugi naujiena. Nors gal tai ir ne naujiena, galima buvo tikėtis, kad tapsiu Metų sportininke. Tačiau labai džiaugiuosi, kad tai ketvirtasis titulas ir lygiuojuosi su V.Alekna. Bet tik šiais titulais aš lygiuojuosi, tačiau ne sportiniais pasiekimais“, – su prizu rankose kalbėjo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Metų sportininke tapo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-12-21 21:47

Su Tokijo žaidynių vicečempione penkiakovininke Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene dėl geriausios Moterų sportininkės vardo varžėsi ieties metikė Liveta Jasiūnaitė ir kita penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė. Apdovanojimą olimpinei čempionei ir Tokijo olimpinių žaidynių sidabro laimėtojai įteikė muzikantas Andrius Mamontovas.

„Labai malonu jau ketvirtą kartą gauti tokią statulėlę ir būti išrinktai Metų sportininke. Man tai labai daug reiškia. Tačiau tai nėra mano vienos apdovanojimas, tai – visos mano komandos nuopelnas. Nėra geresnio jausmo, kaip stovėti ant aukščiausio laiptelio ir iškelti Lietuvos vėliavą. Noriu palinkėti niekada nepasiduoti, net iškilus sunkumams“, – sakė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šiemet tiek Laura, tiek ir jos treneris bei vyras namo išvyko su nugalėtojų taurėmis – abu buvo nominuoti ir abu laimėjo savo nominacijose.

– Jei kalbėti ne tik apie šiuos metus, buvo įvairių duobių, pakilimų ir nusileidimų. Kas nulėmė, kad sugebėjote ir vėl sugrįžti pergalingai į didįjį sportą?, – buvo paklausta L.Asadauskaitė.

– Ir šie metais nebuvo tokie, apie kuriuos svajočiau. Gal ir ne viskas ėjosi pagal planą, tačiau pamąsčiau – juk negali visą laiką nesisekti.

Juk turi tada kažkas ateityje turi būti gero. Ir džiaugiuosi, kad pavyko laimėti tą vienintelį medalį Lietuvai Tokijo olimpiadoje.

– Ar galima sakyti, kad su šiuo Metų apdovanojimu pasibaigė visų apdovanojimų už Tokiją maratonas?

– Labai tikiuosi, kad taip... Bet dėmesys dar kurį laiką neatslūgs. Vis dėlto norėtųsi pailsėti, nes mažiausiai pusmetį visur dalyvauju, su visais susitikinėju. Jau norisi poilsio.

– Abu namo grįžtate su Andrejumi su apdovanojimais – šventė šeimai?

– Taip, be abejo. Prieš dvejus metus taip pat mes buvome išrinkti geriausiais ir tai tikrai buvo didelė šventė mums, nes tai iš esmės – pergalė.

– Kokia jūsų reakcija išgirdus per ceremoniją, kad irkluotoja Milda Valčiukaitė baigia karjerą?

– Kiek netikėtai. Tačiau privalome gerbti kiekvieno sportininko apsisprendimą. Reikia pasakyti ačiū, kad ji garsino Lietuvą ir vežė medalius.

– O jūs pačios planai – bus Paryžiaus žaidynės?

– Dar minčių turiu dėl Paryžiaus. Bet laikas parodys... Tačiau šiai dienai norisi pailsėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.